Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

"Pravi zvoki so v uporništvu rokenrola"

Bill Carson Osebni arhiv
DJ Bill Carson. Didžej, ki vrti glasbo iz 60. let, kmalu na Metelkovi.

Decembra bo Metelkovo popestrila glasba iz sredine 60. let – DJ Bill Carson (nekaterim bolj znan kot Bill Kapelj) bo namreč svojo obsežno kolekcijo retrocedejev (na nastopih si pomaga z okoli 300 ploščki) 16. decembra vrtel v Jalla Jali, 22. decembra pa v klubu Gromka.

Naveličan sodobne glasbe

Carson (32), sicer Ljubljančan, ki je že večkrat gostoval tudi v Gradcu in Trstu, vrti izključno glasbo iz let 1964–1967. "Že od otroštva me spremlja tovrstna glasba – prek staršev (zbirateljev) sem podedoval občutek in smisel za predvsem angleški ritem in blues (R&B), 
freakbeat, ameriški garažni rock, progresivni blues – skratka vse, kar ima jajca in ne meji na komercialno popevkarstvo," pojasnjuje Carson, v Sloveniji edini didžej, ki vrti tovrstno glasbo, in dodaja, da je naveličan zbledele, dolgočasne in brezživljenjske sodobne glasbe in da je prave zvoke našel zakoreninjene v uporništvu rokenrola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.