Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

"Predah od Šank Rocka"

Matjaž Jelen (Foto: Aleš Romaniuk/Mediaspeed) Žurnal24 main
Pevec velenjske skupine Šank Rock, ki se po 28 letih razhaja, Matjaž Jelen nam je povedal, kaj je botrovalo njegovi odločitvi, da zapušča skupino in kakšni so njegovi načrti.

Zakaj ste se odločili zapustiti skupino?
Vsaka stvar se ne začne čez noč in čez noč se tudi ne konča. V bistvu se je ta proces začel poleti. Najprej sem se jaz, potem pa se je še Cveto (Polak) odločil, da bi naredila predah od Šank Rocka. Jaz ne bi rekel, da je skupina razpadla. Malo bova šla vsak po svoje, po nove moči, nove ideje. Kaj pa bo s Šank Rockom, pa v tem trenutku ne bi znal povedati, niti upal napovedati. Mislim, da je najbolj pošteno do naših oboževalcev, da smo naredili ta rez. Zase pa za Cveta lahko potrdim, da nisva več za to, da bi Šank Rock v tem trenutku deloval naprej.

Bi lahko rekli, da obstaja možnost, da se še kdaj združite?
Jaz v življenju nikoli ne zapiram vrat za sabo, tako da bomo videli, kaj bo čas prinesel. Jaz se v glavnem že intenzivno posvečam svoji samostojni poti oziroma imam že skoraj cel nov band. Po novem letu grem takoj v studio in najkasneje februarja se bom predstavil s prvo pesmijo.

Kako pa so se odzvali ostali člani na vajino odločitev?
Toliko let smo že skupaj in mislim, da je vsak odločitev vsaj nekoliko razumel in mislim, da bodo tudi v prihodnosti razumeli. Vsak ima svoj osebni pogled na to zadevo, zato težko govorim v imenu drugih.

Obstaja možnost, da v skupini poiščejo zamenjavo za vaju?
Vse te možnosti so, ampak jaz mislim, da bi bilo to zelo nepošteno do vseh, ki jim je nekaj do Šank Rocka. V tej smeri trenutno ne razmišljamo.

Kateri so vaši najlepši trenutki v teh letih skupnega delovanja?
Ogromno jih je. Šank Rock je bil 28 let moje življenje. Človek definitivno sčasoma pozabi na vse slabo in se spomni samo lepega, tega pa je res veliko. Nič ne obžalujem, niti najmanj. Če bi moral še enkrat izbirati, bi izbral isto pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.