Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Predstavitev slovenskih risank v tujini

Animirani film slovenske animatorke Špele Čadež Ljubezen je bolezen, za katerega Žurnal24 main
V aprilu in maju se bodo na različnih mednarodnih filmskih festivalih v tujini predstavili slovenski animirani filmi ter festival Animateka.

Programski direktor Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka Igor Prassel se bo aprila in maja posvečal predstavitvi slovenskega animiranega filma ter festivala Animateka na različnih mednarodnih filmskih festivalihv v tujini. Tako je prejšnji teden predstavil nagrajene filme iz Animateke na festivalu Crossing Europe v Linzu, kjer je bil v tekmovalni program festivala izbran celovečerni igrani prvenec Vlada Škafarja Oča. 20. aprila bo v sodelovanju s Slovenskim filmskim arhivom v Franciji uvedel dva retrospektivna programa slovenskih lutkovnih animiranih filmov, v začetku maja pa bo v sklopu druge edicije mednarodnega festivala animiranega filma v Bejrutu predstavil program sodobnih slovenskih animiranih filmov in izbrane vzhodnoevropske filme iz festivala Animateka. V istem času bo na festivalu Anifilm na Češkem potekala predstavitev sodobnega slovenskega animiranega filma v dveh programih.

Promocija Animateke in slovenske animacije se bo zaključila na svetovnem festivalu animiranega filma Animafest v Zagrebu, kjer se bo v sklopu 21. edicije, ki bo potekala konec maja in v začetku junija, v posebnem programu predstavil slovenski vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon z izborom animiranih filmov za najmlajše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.