Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Prihajajo zvezdne steze

Za enajsti film Zvezdne steze potrebujejo statiste s čim bolj nenavadnimi obrazi Žurnal24 main
Oktobra se bodo na londonsko konvencijo teleportirali vsi kapitani kultne vesoljske serije.

Iz britanske prestolnice prihaja vesela novica za vse trekije oziroma oboževalce priljubljene ZF-serije Zvezdne steze (Star Trek). Po desetih letih se oktobra v London vrača konvencija Zvezdnih stez, ki bo nekaj posebnega ne samo zato, ker bo potekala v Evropi, ampak tudi zato, ker se bodo na istem odru prvič pojavili skupaj vsi zvezdni kapitani.

Konvencija Destination Star Trek London bo gostila zdaj že 81-letnega Williama Shatnerja, ki je igral kapitana Kirka na prvem Enterprisu, Patricka Stewarta, ki je upodobil Picarda v njegovem nadaljevanju, Averyja Brooksa, ki je nastopil kot poveljnik Sisko v spin off seriji Zvezdne steze: Deep Space Nine, Kate Mulgrew v vlogi kapitanke Janeway oziroma poveljnice Voyagerja ter Scotta Bakulo, ki je kot kapitan Archer vesolje raziskoval v času pred Kirkovim Enterprisom.

Poslastica za trekije

Na londonski konvenciji, ki bo potekala med 19. in 21. oktobrom, pričakujejo od 10 tisoč do 15 tisoč ljudi, vstopnice pa bodo naprodaj od 30. aprila. Kot obljubljajo organizatorji, se dogodka ne bodo udeležili samo igralci, ki so upodobili kapitane, ampak tudi nekateri drugi gostje iz serije. Oboževalci se bodo z njimi lahko družili tako na poustvarjenih kot na izvirnih scenah Enterprisa in preostalih štirih vesoljskih ladij, poseben poudarek pa bodo v Excel Exhibition Centru, kjer bo konvencija, namenili tudi interaktivnim vsebinam.

Zvezdne steze, ki so se z geslom To boldly go where no man has gone before zapisale v zgodovino znanstvene fantastike, so v petih igranih in eni animirani seriji ter več celovečernih filmih, od katerih je zadnji nastal leta 2009, živele vse od leta 1966.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.