Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Producenti nagradili Kraljev govor

Producenti in ustvarjalci filma Kraljev govor. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ceh ameriških producentov (Producers Guild of America) je za najboljši film leta 2010 izbral Kraljev govor režiserja Toma Hooperja. Najboljši animirani film pa je postal Svet igrač 3.

Zgodovinska drama Kraljev govor je v tekmi za nagrado za najboljši film premagal favorita Socialno omrežje režiserja Davida Fincherja in Borca Davida O. Russella. Producenti Kraljevega govora so bili boljši tudi od filmov Črni labod, 127 ur, Izvor, The Kids Are All Right, The Town, Svet igrač 3 in True Grit.

 

Nagrada ceha ameriških producentov je film Kraljev govor po tem, ko je na podelitvi zlatih globusov za favorita obveljal film Socialno omrežje, spet  potisnila v tekmo za oskarje.

 

Kot najboljši animirani film je bil nagrajen Svet igrač 3, za najboljši dokumentarec je bil izbran Waiting for Superman. Med najbolje produciranimi serijami je slavila Moderna družina, nagrado za najboljšo dramsko serijo pa so osvojili Oglaševalci.

 

Svet igra%C4%8D 3 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Napoved za oskarje

Nagrade ceha ameriških producentov so v sezoni podeljevanja nagrad ključne, saj velikokrat napovejo dobitnike oskarjev. Kar sedem filmov, ki jih je v zadnjih devetih letih za najboljše razglasil ameriški producentski ceh, je namreč prejelo oskarja za najboljši film.

 

Oskarje bodo letos podelili 27. februarja, nominiranci pa bodo znani 25. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.