Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Rebeka naredila glasbeni preskok

(Foto: Promo) Žurnal24 main
Rebeka Dremelj je po enem letu in pol trdega dela izdala težko pričakovani album, ki ga je pomenovala Differo, kar v latinščini pomeni drugačen. Ime plošče so izbrali njeni oboževalci.

Vse uspešnejša pevka Rebeka Dremelj je izdala novi singel Pod mojo kožo, ki napoveduje prihod albuma Differo, kar pomeni drugačen.

 

"Na plošči sodelujejo eni izmed najboljših balkanskih glasbenikov, kar se tudi produkcijsko sliši na albumu," nam je zaupala Rebeka, ki bo album prvič predstavila na začetku oktobra v Sarajevu, pred tem pa nam je razkrila nekaj podrobnosti o plošči in novem singlu.

 

Zakaj ste se odločili, da bo ravno pesem Pod mojo kožo prva z novega albuma?

Da bo to moj prvi singel, sem se odločila predvsem zato, ker mi je ta pesem najbolj podobna. Nisem hotela takoj narediti prevelikega preskoka, saj so ostale pesmi res drugačne od mojih prejšnjih. Sicer pa se pesem v bosanščini imenuje Čarobni zagrljaj, v slovenščini pa Pod mojo kožo.

 

Rebeka Dremelj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Album bo torej izšel v dveh jezikih?

Ja, v Sloveniji bo izšel dvojni album, v bosanski in slovenski verziji, v državah bivše Jugoslavije pa le v bosanski. Gre za iste pesmi v dveh jezikih.

 

Zakaj ste se odločili za takšen naslov?

Ime Differo sem si izbrala zato, ker je album res popolnoma drugačen od glasbe, ki sem jo delala do zdaj, predvsem pa je deset korakov višje od mojega prejšnjega dela.

 

Vam je latinščina blizu ali ste ime zbrali zato, ker dobro opisuje album?

Naslov albuma so pravzaprav izbrali moji oboževalci na Facebooku. Sama albuma nisem želela poimenovati po neki skladbi, hotela sem mu dati nevtralen naslov. Oboževalci s Facebooka so mi poslali predloge in skupaj smo se odločili za Differo.

 

Koliko časa vam je vzelo snemanje albuma?

Nastajal je natanko leto in pol, na koncu pa je bilo pet mesecev intenzivnega dela, ko smo bili ves čas zaprti v studiu in samo delali.

 

Vas dopust še čaka?

Ne, na dopust ne bom šla, ker me 10. oktobra čaka promocija albuma, 25. oktobra pa letim v Egipt, kjer bomo snemali videospot za pesem Pod mojo kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.