Magazin > Film & Glasba & TV
77 ogledov

Še zadnji poklon Slaku

Lojze Slak Wikipedia
Poklon Slaku. Narodno-zabavni dogodek leta s Slakovo glasbo in vrsto nastopajočih.

Lojze Slak si je svoj 80. rojstni dan želel proslaviti s koncertnim dogodkom, a ga žal ni dočakal, vendar pa bo prireditev, ki se bo v sodelovanju z njegovo družino zgodila jutri v Stožicah, skoraj takšna, kot da bi bil poleg tudi on.

V dveurnem programu, ki ga bo vodil igralec, glasbenik, hkrati pa tudi scenarist dogodka Jure Ivanušič, bo mogoče slišati njegove uspešnice in vrsto priznanih slovenskih harmonikarjev (Rok Švab, Andrej Svetlin, Tine Lesjak, Brane Klavžar, Peter Fink in Lojzetov mlajši brat Matija Slak), igralca Saša Pavček in Boris Ostan bosta prebirala poezijo Slakovega dobrega prijatelja Toneta Pavčka, simfoniki RTV Slovenija pa bodo pod taktirko Patrika Grebla izvajali priredbe Slakove glasbe. Osrednje ime večera bo zadnja zasedba Tria Slak z gosti na harmoniki in njegovimi legendarnimi Fanti s Praprotna, ki se bodo Slaku poklonili z izvedbo cvetobera njegovih skladb in s premierno izvedbo njegove glasbe v simfonični preobleki.

"Pričaral je srečo in veselje"

"Slakova glasba je za razvoj slovenske narodno-zabavne glasbe pomenila ogromno. Že sama zasedba – trio s pevci in seveda zvok diatonične harmonike sta v to zvrst prinesla novo dimenzijo. Glasba, ujeta v mehkobo doline Krke in z vinogradi posute dolenjske griče, je takoj sedla v srce in dušo Slovencev. Diatonična harmonika pa je pod prsti Lojzeta in ubranega petja njegovih pevcev v njegovo glasbo pričarala srečo, veselje in radost," o pomenu Slakove glasbe pravi Janez Hvale, član zadnje zasedbe Trio Slak, ki Slaka opisuje kot vzornika, mojstra viž in harmonikarja z izjemnim občutkom, od njegovih skladb pa najraje zaigra Glas harmonike in Ej prijatelj.

Brezplačno na avtobus

Vstopnice: v predprodaji od 21 do 29 evrov, na dan koncerta od 24 do 33 evrov.

Časovnica: Koncert se bo začel ob 20. uri, vrata na prizorišče pa se bodo odprla že ob 18. uri. Z vstopnico za prireditev se nanjo z mestnim avtobusom lahko peljete brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.