Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Septembra v kino z ljubeznijo

Pogum
1/11
Kolosej
Prihajajoča jesen bo kot nalašč, da kakšen dan z ljubeznijo skočite v kino na ogled romantike, akcije ali pa animirane pustolovščine. Preverite, kaj v septembru prihaja v naše kinematografe …

Kako začiniti zakon (Hope Springs), od 6. septembra, Kolosej, Planeti Tuš: Priletna zakonca Kay in Arnold kljub ljubeči navezanosti že dolgo nimata več intimnih stikov, zato se Kay odloči popestriti njuno ljubezensko življenje. Čemernemu Arnoldu predlaga počitnice v letovišču ...

Rimu z ljubeznijo (To Rome with Love), od 6. septembra, Kolosej, Planeti Tuš: Režiser radoživih urbanih komedij Polnoč v Parizu in Ljubezen v Barceloni, Woody Allen, predstavlja kolaž zelo različnih človeških usod, ki prepletejo svoje nenavadne življenjske poti v večnem mestu, Rimu.

Nevidno zlo: Maščevanje (Resident Evil: Retribution), od 13. Septembra, Kolosej, Planeti Tuš: Smrtonosni virus korporacije Umbrella še naprej pustoši po planetu in človeštvo spreminja v nepregledne množice ubijalskih zombijev. Bojevnica Alice se trudi prodreti v osrčje zloveščega združenja …

Loti in skrivnost mesečevega kamna (Lotte ja kuukivi saladus), Planet Tuš od 6. septembra, Kinodvor od 8. septembra: V dogodivščini psičke Loti se srečate s triuhimi zajci, pujsom – slavnim zbirateljem dežnih kapljic, ki hrani celo deževnico z okusom kuhanega korenja in obiščete nenavadne kraje.

Straža (The Watch), od 13. septembra, Kolosej, Planeti Tuš: Redoljubni Evan želi po najboljših močeh prispevati k razvoju lokalne skupnosti, zato po številnih (bolj ali manj neuspešnih) projektih ustanovi sosesko stražo.

Sevajoče (The Radiant), 18. september, enkratna projekcija, Kinodvor: Film raziskuje posledice dogodkov 11. marca 2011, ko je ob 14:45 veliki potres v Tohoku prizadel severovzhodno obalo Japonske, sprožil cunami in povzročil delno stopitev sredice reaktorja jedrske elektrarne Daiiči v Fukušimi.

Ime mi je Li (Io sono Li), od 18. septembra, Kinodvor: Shun Li je nezakonita kitajska priseljenka, ujeta v zanko sumljive pogodbe z izkoriščevalskim delodajalcem. Ta ji obljublja, da se ji bo po odplačilu dolgov v Italiji lahko pridružil njen osemletni sin.

Pogum (Brave), od 20. septembra, Kolosej, Planeti Tuš: Pogum prikazuje junaško dogodivščino princese Meride, izurjene lokostrelke in trmaste hčere kralja Fergusa in kraljice Elinor. Merida je odločena, da se bo podala na svojo pot v življenju in se tako upre starodavnemu običaju.

Časovna zanka (Looper), od 27. septembra, Kolosej: »Looperji« so izurjeni morilci v sedanjosti. Ko kriminalne organizacije iz prihodnosti želijo, da kdo umre, ga pošljejo k njim, oni pa ubijejo tarče iz prihodnosti …

Divjaki (Savages), od 27. septembra, Kolosej, Planeti Tuš: Trije prijatelji se ukvarjajo s pridelavo in prodajo prvovrstne marihuane. Idilično sožitje najboljših lastnosti miroljubnega Bena, agresivnega Chona in zapeljive O zmoti mehiški mamilarski kartel, ki ugrabi O.

Učitelj (Monsieur Lazhar), od 27. septembra, Kinodvor: Letošnji oskarjev nominiranec za najboljši tujejezični film je ganljiv portret dobrega moža in dobrega učitelja, ki se kompleksnih in težkih tem smrti, žalovanja in krivde loteva s toplino, vedrino in tihim humorjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.