Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Siddharta posnela album v prvem poskusu

Siddharta Arhiv izvajalca
Slovenski rokerji so svoj novi album VI posneli na svojem triurnem koncertu na ljubljanskem stadionu Stožice.

Snemanje albuma se pogosto zavleče v dneve in celo tedne. Siddharta pa se je tokrat v želji, da bi na posnetkih ujela neponovljivo energijo živega nastopa, v nasprotju z običajnimi snemalnimi
procesi odločila za tvegano potezo in album posnela na svojem triurnem koncertu v ljubljanskih Stožicah. Snemanje tako ni dovoljevalo nobenih napak, zato je bila predanost popolnosti izvedbe še toliko večja.

Glasbeniki so tako ob pomoči desettisočglave množice na stožiškem stadionu posneli celoten album VI v zgolj treh urah in v enem samem poskusu.

Nova plošča, ki je izšla danes, tako poleg 12 novih skladb prinaša tudi poseben dodatek, pesem VI, ki je bila edina posneta dan pred koncertom na tonski vaji, DVD Stadion Stožice pa poleg koncerta obsega še 50-minutni dokumentarec iz zakulisja samega dogajanja, ki ga bo predvajala tudi MTV.

Tukaj pa lahko prisluhnete prvi skladbi z albuma VI, ki je bil posnet na stadionu Stožice.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:22 23.november 2011.

    Še boljš bi blo,če zapustijo sceno v prvem poskusu,saj se že od začetka ponavljajo in ne ponujajo popolnoma nič novega,kar ne bi že slišali pri tujih bandih.So slaba kopija mnogoterih bandov,žal.Muska,ki jo špilajo je všeč samo otročičkom od 5-10 leta.