Magazin > Film & Glasba & TV
1922 ogledov

Slovenci na noge spravili Moskvo

stray train Miro Majcen
Slovenski bluesrock senzaciji je v Moskvi uspelo popolnoma upravičiti svoje mesto ob Nickelback.

Na sceno so Stray Train pravzaprav prileteli kot komet in v zelo kratkem času ponudili dva albuma, ki sta jim odprla pot v tujino že kmalu po izidih. Včeraj pa so se z izjemnim koncertom na stadionu Olympissky v Moskvi postavili ob bok svetovnim rock zvezdam Nickelback, ki jih je izbrala za goste dveh velikih koncertov v Rusiji.

stray train | Avtor: Miro Majcen Miro Majcen

Tako so se Stray Train pridružili šopku slovenskih ustvarjalcev, ki uspešno predstavljajo Slovenijo v tujini. "In čeravno smo vajeni, da so ob nastopu gostov velikih glasbenih zvezd tribune dostikrat še precej prazne in odzivi velikokrat medli, saj publika gostov glasbeno pač (še) ne pozna, je bilo v Moskvi včeraj popolnoma drugače: poln stadion je odprtih rok sprejel našo rock zasedbo, nad njimi pa so bili navdušeni tudi Nickelback, ki so jih včeraj prvič slišali v živo. Italijanska agencija, s katero so Stray Train nedavno podpisali pogodbo in ki je obe skupini tudi povezala, je povedala, da so iskali prav tak glasbeni kolektiv: rock skupino, ki v živo zveni tako dobro, kot na albumu. In Stray Train so včeraj več kot upravičili svoj sloves. Druženje z Nickelback po koncu koncerta se je tako zavleklo še pozno v noč," so zapisali v sporočilu za javnost.

Že jutri slovenske rokerje čaka še en koncert z Nickelback in sicer v St. Petersburgu. Kot kaže, pa bodo kmalu sledila povabila še kam drugam. Slovenska publika medtem letos poleti ne bo prav nič prikrajšana - kljub dejstvu, da bo zasedba poleti največ nastopala po Nemčiji in gostovala na številnih velikih festivalih. Stray Train boste lahko slišali že 8. junija pred nastopom Scorpions v Stožicah v Ljubljani, zagotovo pa bodo za izvrstno rock doživetje poskrbeli tudi 14. julija na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.