Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Zmagala je Jana Šušteršič

Ana Klašnja, Branko Čakarmiš, Rok Golob
1/26
Saša Despot
Gledalci odločili, da ima največji talent Jana Šušteršič. "Sem brez besed. Sem najsrečnejša ženska na planetu," je po zmagi povedala. Na drugem mestu je pristala Adrijana Kamnik.

Po Lini Kuduzovič, Juliji Kramar in Alji Krušič je Slovenija dobila še en supertalent. Gledalci šova Slovenija ima talent so v telefonskem glasovanju odločili, da je največji talent letos pokazala Jana Šušteršič. Zmagovalka prejme 50 tisoč evrov. Jana je s pesmijo Adele Rolling in the deep nastopila kot zadnja.

Vsi zasluženo v finale

Prvi sta na oder stopili energetski bombici, kot ju je poimenovala žirantka Ana Klašnja, plesalki Maša in Laura, ki sta povedali, da je ples njuno življenje in da bosta v finalnem nastopu "vrgli Slovenijo v zrak". To jima je tudi uspelo. Ana je bila nad njunim nastopom navdušena. "Bil je odličen začetek finala," je povedala žirantka in dodala, da je pred njima še veliko zmag. Rok Golob ju je označil za "super“, Branko Čakarmiš pa bi jima dal kar neskončno veliko točk.

Nato je oder zavzela mlada pevka Alenka Vozlič, ki obožuje tudi atletiko, kolesarjenje in barbike. Če ne bi pela, bi se njena glava "razpočila“, pravi osnovnošolka, ki je prepričana, da bi si zmago zaslužila, saj je zanjo trdo garala. Občinstvu je zapela pesem One moment in time pevke Whitney Houston. "Alenka je princeska šova. Izbrala si težko pesem, ki si jo odlično zapela,“ jo je ocenil Čakarmiš, Golob pa je povedal: "Všeč mi je, da si se balade lotila nežno. Neverjetno si talentirana. Vidim te v muzikalu.“ Tudi Ana jo je pohvalila in dejala, da verjame, da bomo o Alenki še veliko slišali. "Prepričana sem, da boš nekoč zažarela kot odrasla diva,“ je izjavila žirantka.

Nato je sledil nastop Adrijane Kamnik iz Črne na Koroškem. Mladenka je povedala, da ima veliko oboževalcev, za katere pa nima časa. "Oder se bo zatresel. Vsem bodo šli lasje pokonci, še zlasti Branku,“ se je pred finalom pošalila Adrijana, ki jo je za rock glasbo navdušil oče. Tako kot na avdiciji je stavila na pesem Tine Turner (Simply the Best). "Veš, kaj hočeš, veš kaj, ti je všeč in kaj ne. To se odraža na tvoji energiji,“ jo je pohvalil Rok. Tudi Branko je bil zadovoljen z njenim nastopom: "Adrijana je simply the best. Enkratna si,“ je povedal. Ana pa je njen nastop označila za neverjeten in dodala, da bi takoj kupila vstopnico za njen koncert.

Plesalca Barbara, ki sedi na invalidskem vozičku, in Klemen sta prišla takoj v polfinale, saj je bila Ana na avdiciji tako navdušena nad njuno točko, da je pritisnila na zlati gumb. Pred finalnim nastopom sta povedala, da si zmage neskončno močno želita. Vrhunec njune točke je bil trenutek, ko je Klemen Barbaro dvignil iz vozička. Ana je bila ganjena do solz. "Tako ponosna sem na vaju. Zopet sta bila emocionalna. V ples sta vložila svojo zgodbo. Drug drugemu dajeta voljo in krila za naprej,“ ju je pohvalila Ana, Branko pa je povedal: "Tudi nocoj je bil vajin nastop poseben in strasten. Najbolj pa me je ganila sreča na Barbarinem obrazu.“ "Mislim, da sta fenomen, saj na vsakem nastopu iz ljudi izvabita čustva. Absolutno krasen nastop,“ pa je izjavil Rok.

Nato je bil na vrsti Anej Piletič, ki pravi, da se zelo težko sooča s pozornostjo oboževalk, saj jih je enostavno preveč. "Nor bi bil, če se ne bi prijavil. To je bila življenjska izkušnja,“ je povedal mladenič in dodal, da čuti dolžnost, da dokaže, da si je zaslužil finale. Zapel je pesem Johna Legenda All of me in skupine One Direction What makes you beautiful. "Maksimalno si izkoristil finalen nastop. Pred tabo je zanimiva glasbena kariera,“ je po nastopu povedal Branko, Rok pa je izjavil, da je vesel, da si je izbral hitrejšo pesem in pokazal svojo drugo plat. "Tvoj glas je nekaj posebnega,“ je še izjavil. Ana pa je bila presenečena nad "ognjem“, ki ga je skrival. "Danes zate ne bodo glasovale le najstnice,“ je bila prepričana balerina.

Pevski točki je sledil nastop F&B Acrobatics (Filipa in Blaža), ki sta se avdicije udeležila brez pričakovanj. Sloveniji sta želela le pokazati, kaj znata, sta povedala akrobata in obljubila: "Oder bova dobesedno zakurila.“ "Bilo je noro. Najbolj sem se veselila vajine točke,“ je dejala Ana. "Fenomenalna in napeta točka. Nadgradnja prejšnjih. Bravo,“ je bil navdušen Rok, Branko pa je duhovito pripomnil: "To je bila zame visoka poezija telesa, ki jo zmorejo le fantje s takšnimi frizurami.“

Pevec Stiven Rahman je povedal, da se je njegove življenje po avdiciji spremenilo. Kot je razkril, je pri dekletih sedaj še bolj priljubljen, a zaradi njih ne bo opustil svoje največje ljubezni – petja, zaradi katere se je odpovedal celo nogometu. Zapel je pesem Can't take my eyes off you. Branko je pohvalil nastop in izbor pesmi. "Ana se je cedila in topila,“ je še pripomnil, Ana pa je povedala, da je dokazal, da je najboljši pevec. Tako kot Branko je bil tudi Rok navdušen nad izborom pesmi in Stivenu čestital za odličen nastop.

Sledil je nastop i-ON. Skupina je nekaj posebnega, saj je bila identiteta plesalcev doslej neznana. Branko je zato od njih pričakoval, da pokažejo svoje obraze, kar so tudi storili, in izkazalo se je, da gre za sama dekleta. "Identiteto smo skrivale, da bi dokazale, da lahko punce plešemo tako dobro kot moški. Upam, da smo vam všeč tudi brez maske,“ so razložile. Rok je dejal, da je že od samega začetka njihov oboževalec in da je sumil, da gre za dekleta, saj je opazil, da imajo majhna stopala. "Točka je bila zopet fantastična,“ se je glasil komentar Čakarmiša, Ana pa je bila navdušena nad zgodbo finalnega nastopa.

Nato je oder zavzel Matej alias Blue Man. "Pripravljam energetsko bombo,“ je pred finalom povedal Matej in dodal, da upa, da se bo občinstva dotaknil. Za nastop je izbral pesem Celine Dion All by myself. "V tvoji interpretaciji se čuti, da si že doživel bolečino. Moram priznati, da si z vsakim nastopom boljši,“ je bila očarana Ana, tako kot tudi Branko, ki je povedal, da je lepo videti tekmovalca, ki je z vsakim nastopom boljši. Rok Golob pa je pohvalil izbor pesmi in poudaril, da je Matej to čustveno skladbo zares začutil.

Kot zadnja pa je na oder stopila Jana Šušteršič, ki svoje pevsko znanje izpopolnjuje v tujini. Študirala je v Bostonu, magisterij pa dela v Španiji. "Nocoj bom pela samo za vas,“ je pred nastopom povedala šarmantna Jana, ki pa občinstvu ni le zapela, ampak je sedla tudi za klavir. Navdušila je s pesmijo Adele Rolling in the deep. "Ti si carica. Super nastop. Vse je bilo tako, kot mora biti,“ je bil brez besed Rok Golob. Ana Klašnja pa je dejala, da se vidi, da je bolj vajena nastopanja kot ostali. Pohvalila je še njeno strast in karizmo. Branko Čakarmiš pa je izjavil, da je Jana prvovrstna senzacija letošnjih talentov.

Komentarjev 1
  • david112 09:09 22.december 2014.

    WOOW kako so I-onke hude mačke