Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Slovenski filmi gredo v boj za vesno

Lahko noč, gospodična Cinemania group
Od 29. septembra do 1. oktobra se bo v Avditoriju Portorož odvijal 14. festival slovenskega filma, ki ga bo letos zaznamovalo devet slovenskih filmov.

Festival slovenskega filma že vrsto let predstavlja enega izmed najpomembnejših kulturnih dogodkov leta, ki ga obiščejo posebni tuji gosti s področja filmske umetnosti in vedno večji krog občinstva. Na letošnjem festivalu se bo predvajalo kar 68 filmov najnovejše letne produkcije. V tekmovalni program se je uvrstilo 54 filmov, v pregledni program pa 14. V okviru tekmovalnega programa si bo občinstvo lahko ogledalo enajst celovečernih filmov, od tega devet slovenskih filmov in dva koprodukcijska igrana filma. 

Strokovni žiriji in širši javnosti bo predstavljenih sedem slovenskih celovečernih igranih filmov: Arheo v režiji Jana Cvitkoviča, Izlet v režiji Nejca Gazvode, komediji Kruha in Iger ter Prepisani v režiji Klemna Dvornika, Lahko noč, gospodična režiserja Metoda Pevca, Stanje Šoka v režiji Andreja Košaka in Zmaga ali kako je Maks Bigec zasukal kolo zgodovine v režiji Mirana Zupaniča. Prav tako si bo občinstvo v tekmovalnem programu lahko ogledalo še igrano-dokumentarni film Sfinga režiserja Vojka Anzeljca in dokumentarni film Aleksandrinke v režiji Metoda Pevca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.