Magazin > Film & Glasba & TV
12947 ogledov

The Biggest Loser: Tako skromen je dnevni jedilnik tekmovalcev

biggest loser Planet TV
Dietetičarka, ki jim sestavlja jedilnike, nam je zaupala, kaj jedo tekmovalci šova The Biggest Loser Slovenija.

Za Žurnal24 je spregovorila Katja Simić, diplomirala dietetičarka, ki v oddaji The Biggest Loser Slovenija bdi nad jedilniki tekmovalcev. Katja, ki vodi svoj spletni portal in predava o prehrani nosečnic, šolarjev, študentov, podjetnikov in starostnikov, je nad tekmovalci resničnostnega šova Planet TV navdušena.

The biggest loser Slovenija | Avtor: Anže Petkovšek Katja Simić Anže Petkovšek
"Tekmovalci se nad količino hrane sploh ne pritožujejo. Velikokrat pojedo še manj, kot sem jim predpisala v jedilnik, kar mi sicer ni všeč. Pravijo, da niso lačni, treninge zdržijo in večinoma so zdravi, z izjemo občasnih prehladov, ki pa so v tem obdobju leta bolj pogosti. Tudi zdravniški izvidi so v redu," je o volji tekmovalcev in zagona pri novih jedilnik povedala nasmejana Katja in dodala, da se nekaterim zdravniški izvidi že izboljšujejo.

Na družbenih omrežjih se pojavljajo tudi ugibanja gledalcev, češ da so obroki tekmovalcev v šovu precej majhni. "Tekmovalci so na redukcijski dieti, kar pomeni, da mora biti njihov vnos energije nižji, kot je poraba. Ker je njihov kaloričen vnos zmanjšan, jedo manjše porcije. Kljub temu pojedo vsa za organizem potrebna hranila, vitamine in minerale. Jedo 5 obrokov dnevno. Prej so večinoma jedli dvakrat na dan in to obilno," je pojasnila dietetičarka. Katja pravi, da pri navodilih, kako se prehranjevati, med tekmovalci ni bilo upiranja in da so v šov šov prišli visoko motivirani in željni novega znanja ter novih idej. In kako je z 'iskanji čokoladic in drugih sladkih pregreh'? "Čokoladico so celo imeli enkrat na jedilniku kot priboljšek po kosilu, pa je niso pojedli. Še vedno je v shrambi. Eden od tekmovalcev je v šali malo zbadal, da bi več mesa, vendar sva potem po pogovoru ugotovila, da tako razmišlja njegova glava, ki je navajena na meso, telo pa se ne počuti slabo, ker beljakovine v telo vnašajo tudi z mlekom in mlečnimi izdelki kot je skuta, jajci, tudi stročnicami," je za naš medij povedala Katja.

Jedilnik tekmovalcev šova The Biggest Loser:

  • Zajtrk: Ovseni kruh, namaz iz fižola in korenček ter kumarica, pinjenec
  • Dopoldanska malica: suhe slive
  • Kosilo: Brokolijeva juha, polnjene paprike z lečo in puranjimi koščki
  • Popoldanska malica: mlečni rjavi riž z vmešanimi hruškami
  • Večerja: paradižnikova solata z mocarelo in bučnimi semeni
Komentarjev 2
  • Ledena 13:54 23.oktober 2017.

    Skromen??????WTF???? Dejansko je jedilnik cist ok,glede na to,kaj so metali vase,da so,kaksni so.Brezoblicne gmote mascobe.

  • Majazmaja 09:43 23.oktober 2017.

    To je malo za njih, ki so bili navajeni ogromnih količin (in posledica je teža). Za nas, normalno prehranjene, pa je to čisto normalna količina hrane.

Sorodne novice