Magazin > Film & Glasba & TV
176 ogledov

Tilen Artač pred šovom razbijal kozarce

tilen artač Miro Majcen
Zmagovalec Znan obraz ima svoj glas, imitator Tilen Artač, nam je razkril, kako se loteva likov, ki jih posnema.

Pred začetkom šova ste izjavili, da ne greste na oder, preden z glasom ne razbijete kozarca. Vam je to uspelo?
Da, razbil sem tri vrče, dva kozarca za šampanjec in kozarček za žganje.

Ste po šovu že odhiteli v trgovino po nove kozarce?
Ne še. Po šovu smo imeli zabavo, na kateri so bili kozarci izposojeni. Se pa že odpravljam v trgovino. Samo oblečem se še …

Kako je potekala zabava po šovu?
S celotno ekipo smo se poveselili in proslavili uspešno sezono.

Premagali ste odlične vokaliste. Si to štejete v čast?
Gre za oddajo, v kateri je bolj kot petje pomembna imitacija. Vsaj po mojem mnenju. Ostali so bili res odlični vokalisti. Morda so bili v začetku v rahli prednosti, sem pa hitro spoznal, da imajo ljudje radi, da se pošalim in da so jim bili moji komični pogovori z žiranti in voditeljem všeč. Vesel sem, da so se gledalci nasmejali. To je najpomembnejše, saj šov delamo zanje.

Ste med šovom odkrili kakšno novo strast? Morda petje ali ples?
Morda bo prišel trenutek, ko se bom želel naučiti pravilne tehnike petja. Sedaj te tehnike namreč nimam. Vse pevske točke sem naredil s pomočjo znanja in izkušenj, ki jih imam z imitiranjem. Morda ne bi bilo slabo, da bi se še malo poglobil v petje, predvsem zato, da ne bi tako hitro postal zahripan.

Zoran Predin je bil tako navdušen, da vas je povabil k sodelovanju ...
Slovenski izvajalci, ki sem jih imitiral, so bili z mojimi točkami zadovoljni. To je bil tudi moj primarni cilj. V veliko čast mi je bilo, da sem s Predinom lahko nastopil na njegovem koncertu, s Svetlano Makarovič sva se celo zaročila. To je bil prelomen trenutek v mojem življenju. Tudi Jože Potrebuješ in skupina Laibach so bili z mojim nastopom zadovoljni, na odziv Pera Lovšina pa še čakam.

Bomo povabljeni na poroko?
Še niste dobili vabila? Bo prišlo. Vsem velikim medijskim hišam sem vabilo poslal konec tedna. (smeh)

Irena Yebuah je izjavila, da se spustite v dušo tistega, ki ga imitirate. Kako vam to uspe?
Že vrsto let imam isto tehniko. Ko se poskušam vživeti v en lik, ne gledam video posnetkov. Osredotočim se na eno podrobnost in ta detajl, ki mora biti čim bolj nenavaden, poskušam razumeti. Najlažje je, če ta lik ujamem v trenutku, ko je zelo naraven, ko na primer ne ve, da se ga snema. Pri pevcih sem gledal posnetke koncertov, saj so na odru takšni, kot so. Video spotov sploh nisem gledal.

Katera imitacija je bila najtežja?
To je težko komentirati. Najbolj sem se ljudem zasidral v spomin z imitacijo Svetlane Makarovič. Nje zagotovo ni bilo lahko imitirati. Pri Davidu Bowieju in Outcast sem odkrival nov svet, saj nisem pevec in njihovih skladb nikoli nisem pel. Po imitiranju Dane International pa lahko povem, da sedaj tekoče govorim hebrejsko.

So vam čevlji z visoko peto predstavljale težave?
Mislim, da sem se v teh čevljih kar dobro znašel. Pri Dani International sem izžareval ženstvenost, kar je bil moj cilj. Nisem želel hoditi po odru in izpasti štorast, da bi se mi ljudje smejali.

Si boste sedaj privoščili dopust? Napovedali ste, da boste sami odpotovali na Maldive ali pa v družbi v Ankaran?
Nisem še preveril vremenskih razmer. Če je zunaj sončno, grem na Maldive, mislim, da gre letalo ob pol 10.30, če je oblačno, grem pa v Ankaran, a šele ob 14.30, ker je dopoldne na avtocesti gneča. Ne bi rad stal v koloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.