Magazin > Film & Glasba & TV
405 ogledov

To pripravlja TV Slovenija

Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo Aljoša Korenčan
16. novembra bodo na TV Slovenija 1 premierno predvajali celovečerni film Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo, ki ga je režiral Miha Knific.

Gre za zgodbo zaročenca pri 35-ih, ki se za nekaj dni sam odpravi na Obalo, da bi pomagal prijatelju pri organizaciji kulturnega projekta. Tam sreča svojo staro ljubezen, s katero sta se pred leti, ko sta bila še par, zaobljubila, da bosta naredila 10 posebnih stvari skupaj. Na seznamu manjkajo še štiri kljukice … Igrajo Klemen Novak, Mojca Fatur, Iva Krajnc, Marko Mandić in drugi. Mojca Fatur je za vlogo v tem filmu na lanskem FSF dobila vesno za glavno žensko vlogo.

Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo je večplastna zgodba o partnerskih odnosih v generaciji današnjih petintridesetletnikov, ki obenem odslikava širše družbene razmere. Gre pa tudi za zgodbo o sklepanju nepravih ljubezenskih kompromisov ... In tako se geslo filma glasi: "Ko dobiš drugo priložnost, se ti vse, kar poznaš, obrne na glavo."
 
Po celovečercu bodo premierno predvajali tudi kratki film Nisi pozabil, pod katerega se podpisuje Simon Intihar. Dan v življenju starejše ženske se postavi na glavo, ko se odpravi iskat svojega pogrešanega moža, ki ima težave s spominom. Kje je zares njen mož in kaj je z njenim spominom? Igrajo Marijana Brecelj, Dare Valič, Nina Ivanišin in Jan Zupančič.
 
20. novembra pa bodo začeli predvajati 18-delno domačo igrano nadaljevanko Več po oglasih, ki jo režira Vinci Vogue Anžlovar. V vsakem delu bomo spremljali udarno medijsko novico (»breaking news«), s katero se začenjajo TV-poročila in s katero so na svoj način povezani tudi naši junaki. Vsi junaki nadaljevanke so hkrati tudi antijunaki. Igrajo Primož Bezjak, Dario Varga, Maruša Majer, Saša Pavlin Stošič, Peter Musevski, Jonas Žnidaršič, Jernej Šugman, Vlado Novak, Ksenija Mišič in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.