Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Val 202 za sosedove mulce

V Kinu Šiška bo jutri brezplačni koncert, ki pa bo v živo predvajan tudi na radi Žurnal24 main
V sredo ob 20. uri si boste lahko v Kinu Šiška ogledali brezplačni koncert glasbenikov, ki gostujejo na kompilaciji Val 09.

Jutrišnji dogodek boste lahko v živo poslušali tudi na Valu 202. Nastopili bodo MC Laren, Adijo Kultura, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Feedback ter Stranci.

"Nehote smo vzpostavili vzorec, da je zbirka Val predvsem odskočna deska za manj znane glasbenike. S tem ni nič narobe, a v prihodnje ne bi radi odgnali znanih. Želimo podpirati dobro urbano glasbo, pa če jo ustvarja sosedov mulc ali prekaljeni roker," pojasnjuje Jure Longyka. Glasbeni urednik Andrej Karoli o prihodnosti kompilacije dodaja, da je "osnutek ovitka za album Val 010 že pripravljen in bo ekološko zelen. Pravzaprav novosti ni in ne bo. Razpis bo javen, žanrsko (rahlo) omejen, predvsem pa bo odprt za vse, ki se jim zdi, da lahko prispevajo k bogatenju radijskega etra in zakladnice domače urbane glasbe."

Financiranje projekta zagotavljata RTV Slovenija ter posredno uredništvo za glasbo Vala 202. Junija je bil objavljen javni razpis za produkcijo novih skladb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.