Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Valerio se je obrekovanja zavedal

Valeriio Lutman, Gostilna išče šefa Saša Despot
Zmagovalec tretje sezone šova Gostilna išče šefa Valerio bo ves denar zapravil za izobraževanje.

Ste pričakovali zmago?
Večkrat sem bil na vročem stolu in se vsakokrat vrnil, zato so mi ostali govorili, da bom zmagal, sam pa v to nisem bil prepričan. V Gostilni sem ljudem pokazal svojo osebnost.

Menite, da je to prepričalo gledalce?
Morda, morda pa tudi to, da sem bil vedno pripravljen pomagati in da mi ni bilo nič težko narediti. Prišel sem po znanje in moja želja je bila več kot očitna. Mislim, da sem od šova veliko odnesel in da so ljudje videli in cenili to, da mi je bilo vseskozi najpomembnejše novo znanje.

Almir je veljal za enega največjih favoritov. Kar dvakrat ste ga premagali. Ste takrat morda zaslutili, da bi v šovu lahko zmagali?
Ne, saj sta bili v igri za zmago še Marko in Anže. Oba sta bila dobra in zanimiva kuharja, zato bi se zgodba lahko obrnila drugače.

Nekateri vaši sotekmovalci so v šovu na veliko obrekovali, se pritoževali, vi pa ste se vseskozi držali nazaj. Je bila to taktika?
Niti za trenutek nisem imel nobene taktike.

Povedali ste, da se boste vpisali na slovito kuharsko šolo Le Cordon Bleu. Devet mesecev šolanja stane 42 tisoč evrov. Koliko mesecev si boste privoščili?
Privoščil si bom celotno izobraževanje, se pravi devet mesecev šolanja in tri mesece dela v prestižni restavraciji.

Kaj boste naredile z denarjem, ki vam bo ostal?
Ne bo ga ostalo veliko, saj si bom moral pokriti tudi stroške bivanja.

Kako ste gledali na zapis na oknu, da se morata z Edijem paziti morskih psov?
Ljudje so videli realno sliko. Almir, Anže in Marko so res sestavljali trio, ki je bil med sabo zelo povezan. Ko sem Almirja izločil iz šova in se vrnil v hišo, mi je bilo kar malo težko.

Ste se zavedali, da so vas obrekovali?
Ja. V vsaki skupnosti, bodisi v človeški bodisi živalski, je vedno alfa samec, ki mu drugi sledijo. Jaz pa nisem tak. Oni so sestavljali močno druščino, jaz pa nisem padel pod tak vpliv.

Almirjeva izjava, da imate veliko možnosti za zmago, ker v šovu ne iščejo kuharja, ampak marketinško osebnost, vas je prizadela. Se bosta o tem še pogovorila?
Povedal sem, da se s tem ne strinjam. Če bi bilo tako, bi bil on bolj primeren, ker je bolj zgovoren.

Katerega dne v Gostilni ne boste nikoli pozabili?
Ne bom pozabil dne, ko je moje tri kreacije pohvalil šef z Michelinovo zvezdico.

Kot nagrado ste lahko s šefom Binetom obiskali Pariz. Kaj vam je bilo najbolj všeč?
Predvsem sem bil presenečen nad tem, da si je možno v dveh dneh ogledati tako veliko stvari. Šef je rekel, da mi bo poskusil stvari čim bolje predstaviti, kar mu je tudi uspelo. Ko enkrat stopiš skozi vrata šole Le Cordon Bleu, te ta še bolj potegne vase. Zelo se razlikuje od naših, tako po inventarju kot tudi po predajanju znanja. Vse poteka tako umirjeno. Tudi priložnost, da sem lahko z velikimi šefi sodeloval v restavraciji z dvema Michelinovima zvezdicama, je bila nekaj posebnega.

Bine je v šovu strog. Ste na tem potovanju spoznali še kakšno drugo plat njegove osebnosti?
Seveda. Več se je smejal. Zelo je zabaven in prijeten, zato bi z njim z veseljem šel še kam.

Kaj ste v šovu najbolj pogrešali?

Svoje kolo in šport.

Kaj ste se v šovu naučili o sebi in kaj o kulinariki?
Šef mi je dal kuharsko širino, ki mi je manjkala. To sem opazil pri zadnjih individualnih testih. Dobil sem drugačen pogled na krožnik in okuse, ki jih sedaj bolje povezujem.

Kdaj boste poravnali dolg do ostalih sotekmovalcev? Marku, Ediju, Almirju in Anžetu dolgujete 2000 evrov …
To bom rešil ob prvem srečanju.

Kako boste proslavili zmago?
Ko bom izpolnil vse svoje obveznosti, bom zagotovo poklical prijatelje in se z njimi odpeljal na zrak, da vse skupaj malce odmislim.

Komentarjev 1
  • titty 12:45 02.december 2014.

    Bravo Vale!!!!