Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Vesoljska postaja dua Air

Jean-Benoît Dunckel in Nicolas Godin - duo Air Žurnal24 main
Mednarodno priznani francoski elektronski pop duet AIR, v sestavi Jean-Benoît Dunckel in Nicolas Godin, je v ponedeljek izdal novi, peti studijski album "LOVE 2".

Album, ki združuje apokaliptične pravljice in predvsem ljubezen, je francoski duet ustvarjal v lastnem studiu, poimenovanem Atlas Studio, analognem kraljestvu klaviatur in raznoraznih inštrumentov na obrobju Pariza.

Air sta zadnje leto preživela dobesedno zaprta v svojem studiu z bobnarjem Joeyem Waronkerjem in trdita, da je tokrat prvič, da sta posnela album v takšnem 'jam' slogu, kar se jasno vidi pri skladbah ''Be a Bee'' ali ''Do The Joy''. Slogu, ki je izrazito v kontrastu s preteklim ''Pocket Symphony'' in njegovimi minimalističnimi meditacijami, na katerih so bobni komajda prisotni.

 

AIR

Zasedba Air je nastala leta 1995. Njun glasbeni stil je prežet z opaznimi, močnimi vplivi elektronskih izvajalcev iz 70. let, kot so Vangelis, Jean Michele Jarre in Francis Ali. Fanta pa skladbe ustvarjata tudi pod vplivom psihedelične rock zasedbe Pink Floyd, skupin Tangerine Dream ter Space in znamenitega francoskega pevca Sergea Gainsbourga.

"Vse najine zadeve sva premaknila v Atlas, tako da lahko končno ustvarjava tisti zvok, ki si ga želiva," pojasnjuje JB. "Je kot najina vesoljska postaja in midva sva kapitana in lahko si privoščiva vse, kar si želiva."

Godin in Dunckel sta doslej že objavila štiri studijske albume, in sicer poleg mini debitantskega albuma Premiers Symptomes še Moon Safari, 10 000 Htz Legend, Talkie Walkie in Pocket Symphony.

Leta 2000 sta sodelovala z režiserko Sophio Coppola ter v celoti ustvarila glasbo za film The Virgin Suicides. Ob izidu novega albuma AIR napovedujejo evropsko turnejo, ki se bo v ponedeljek, 14. decembra, 2009 ustavila v Ljubljani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.