Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

X Factor prihaja v Slovenijo

X Factor Kelly Rowland Flynet
V Slovenijo prihaja največji pevski šov X Factor, ki ga je ustvaril najpopularnejši iskalec talentov, Simon Cowell.

Predizbori za prvi slovenski X Factor se bodo začeli januarja prihodnje leto, prijave pa že potekajo. In kaj iščejo ustvarjalci oddaje? "Pevce, pevke, vokalne skupine, raperje, beatboxerje, ki si želijo vstopiti v glasbeno industrijo. Vse, ki si želijo novega znanja, neprecenljivih izkušenj in prave glasbene kariere. Vse, ki imajo zvezdniški paket, potencial, željo, sanje in seveda tisto nekaj več – X faktor."

Kako poteka iskanje "x faktorja"?

Tekmovalci bodo prvič stopili na oder šova na avdiciji, kjer bodo lahko dokazali, da so iz pravega testa. Kandidati, ki bodo dobili večino glasov za, bodo prejeli vstopnico v naslednji krog, X-Kamp. Z X-Kampom se bodo začeli prvi izzivi žirantov. Z njihovimi izkušnjami in znanjem bodo tekmovalci lahko stopili še stopničko višje.

Sledi finalni izbor, v katerem bodo žirantje postali mentorji. Vsak izmed njih bo dobil svojo kategorijo tekmovalcev. Vsakega izmed žirantov na finalnem izboru čaka težka odločitev in velika odgovornost, saj bodo morali izbrati tekmovalce, s katerimi se bodo spustili v naslednji krog.

Naslednji krog se imenuje X Factor šov, ki bo sestavljen iz šestih oddaj, v katerih bodo morali izbrani varovanci žirantov dokazati, da so kos poslednjim izzivom. Vsak teden bosta še posebej na udaru dva tekmovalca, ki jima bo Slovenija namenila najmanj glasov. Kdo izmed njiju bo ostal v bitki in kdo bo odšel domov, pa bo odločila žirija. Vstopnico za veliki finale bodo dobili le trije najboljši tekmovalci, ki se bodo na finalnem spektaklu pomerili še zadnjič. Prvega zmagovalca X Factorja pa bo izbrala Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.