Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Z Optivom v udarno temnico

Optiv Arhiv izvajalca, MySpace
Illegal kru v Štirkinem podzemlju sezono začenja nikakor drugače kot udarno! V goste so namreč povabili d'n'b legendo Optiva, četrtino ekipe pionirjev temačnega drum'n'bassa Cause4Concern. Digitalna noč se v K4 začne ob 23. uri.

Optiv, ki izven temnic klubov in zvočno izoliranih studiev sliši na ime Ed Holmes, se je z glasbo srečal že v davnih 90-ih, ko je v lokalni trgovini prodajal plošče. Po študiju na SAE, se je pridružil live drum'n'bass bandu Pressure Rise, s katerim je leta 2000 obiskal tudi Slovenijo.

V tem času je že bil del ekipe nCode, s katero so pri Moving Shadow izdali prvenec, nato pa se preimenovali v nam nekoliko bolj znan Cause4Concern. Nizali so izdajo za izdajo, nekje vmes ustanovili založbo z istoimensko znamko, nato še C4C Limited, seveda pa niso zanemarjali občinstva po svetu zato so vselej navduševali z DJ-seti.

Optiv je v tem času tudi samostojno lomil ritme, njegove izdaje najdemo pri več kot 20 založbah. Leta 2002 je ustanovil založbo Red Light Records, kamor je letos zvabil tudi domači tandem Telekinesis.

Cena vstopnice do polnoči je pet evrov, pozneje pa boste zanjo odšteli devet evrov. Dijake, študente in tiste z letakom bo vstopnina stala sedem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.