Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Zaplesal bo baletni Onjegin

Onjegin Festival Ljubljana
V Cankarjevem domu si lahko v sklopu Festivala Ljubljana ob 20. uri ogledate Onjegina, akadmeski državni balet Borisa Eifmana iz t. Petersburga.

Onjegin (Oleg Gabišev/Aleksej Turko) je koreografska različica Puškinovega romana v verzih z dvema dejanjema Jevgenij Onjegin. Novi balet Borisa Eifmana ohranja Puškinovo poetičnost in filozofijo ter predstavlja zgodbo s sodobnega stališča.

Leta 2009 je bila za Eifmanovo baletno hišo produkcija Onjegina eden najpomembnejših dogodkov v sodobnem kulturnem življenju. Eifman uprizarja najzanimivejše eksperimente in drzne interpretacije klasičnih del, s tem, da obnavlja in obogati oblike in vsebine sodobnega baleta. Umetniške podobe so mešanice resničnega in umišljenega, iz tega pa se rodi močno čustveno izkustvo. Enako se zgodi tudi s svetlobo in glasbo. Tokrat je režiser združil klasično in sodobno glasbo. S kombinacijo klasične glasbe Čajkovskega in rocka Sitkoveckega občinstvo bolje razume koreografovo sporočilo.

Za vstopnico boste odšteli od 26,10 evra do 49 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.