Magazin > Film & Glasba & TV
13222 ogledov

Zdaj je končno jasno: Na to lokacijo se seli MetalDays

Metaldays 2019 Marko Alpner
MetalDays zapušča Tolmin in se seli v Velenje.

Največji metal festival v Sloveniji MetalDays, ki se je od leta 2004 (prej sicer pod drugim imenom) do letošnjega leta vsako poletje odvijal v Tolminu, se seli na novo lokacijo - v Velenje. Kamp je razdeljen na več con; na cono za glamping, cono za kamperje, cono za kampiranje s šotorom, cono za kampiranje plus avtomobil, na t. i. "tiho" cono ter cono za obiskovalke, ki potujejo same.

"Kampiranje izven Kampa Velenje se ne doplača in je vključeno v ceno vstopnice. Kampiranje v kampu Velenje pa se doplača. Za cene, rezervacije in vse informacije obiščite uradno spletno stran Kampa Velenje," sporočajo organizatorji MetalDays na prenovljeni spletni strani (povezava).

Festival bo potekal od 30. 7. do 5. 8. 2023. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camp Velenje (@camp_velenje)

Občina s številnimi novimi pogoji močno omejila izvedbo festivalov

Razlog za selitev festivala so nesoglasja z Občino Tolmin. To je zmotil predvsem hrup in povečan promet ter otežen dostop do Sotočja za domačine. Potem ko so sprejeli nov režim, ki bi močno omejil število obiskovalcev festivala, so se organizatorji odločili, da najdejo novo lokacijo. V igri naj bi sprva bilo tudi območje ob Kolpi, a očitno so se odločili za Velenje.

Občina o Tolminatorju: "V tem trenutku nihče ne more dati zagotovila, da bodo zanj lahko pridobili tudi vsa potrebna dovoljenja"

Medtem naj bi v Tolmin prišel nov metal festival - Tolminator. Ta bo nekoliko krajši, potekal bo od 25. do 29. julija. Morali pa bodo tudi upoštevati nove zahteve občine, med drugim omejitev števila obiskovalcev na pet tisoč ljudi. Čeprav so se z glasbenimi skupinami očitno za nastop že dogovorili, pa se spet zapleta ravno pri občini. Kot so sporočili na svoji spletni strani, je občina s pobudo za izvedbo festivala Tolminator seznanjena, "vendar smo organizatorje nedvoumno opozorili, da jim v tem trenutku nihče ne more dati zagotovila, da bodo zanj lahko pridobili tudi vsa potrebna dovoljenja".

Tako bodo morali sami prevzeti odgovornost za vse svoje predhodne aktivnosti, vključno s prodajo kart. "Nikakršnih vnaprejšnjih dogovorov nismo sklepali, ker jih niti ne želimo niti ne moremo. Kakršni koli predlogi sprememb trenutno veljavnih sklepov bodo namreč predmet obravnave prihodnjega, novega sklica občinskega sveta," je dejala podžupanja Maša Klavora.

dezurni@styria-media.si 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.