Magazin > Film & Glasba & TV
90 ogledov

"Zmaga je bila Denisu postrežena na pladnju"

Matej Planet TV
Matej iz šova Kmetija: Nov začetek meni, da bi si Denis zmago zaslužil, če bi se v areni spopadel z njim.

Kako veliko je bilo razočaranje, da ste pred superfinalom izpadli?
Bil sem razočaran, čeprav sem to pričakoval. Videl sem namreč, kako so se stvari zadnji teden razpletale. Na misel, da bom izpadel, sem se tako počasi privajal, kljub temu sem upal, da se bo  končalo drugače.

Kaj je kazalo na takšen razplet finala?
Ves čas se je govorilo o nekem denarju. Očitno je prevladalo mišljenje, da bo Denis lažje premagal Darinko, zato je bolje, da izločijo mene.

Denis je med finalom zavrnil govorice o podkupovanju porote. Mu ne verjamete?
Tega ne morem vedeti. Martin in Klemen sta v izjavah potrdila dogovore …

Klemen in Martin sta tudi vam ponudila kupčijo …
Res je. Med premeščanjem gnoja sem bil s Klemnom in Martinom. Takrat mi je Klemen rekel, da se stvari lahko spremenijo in bom jaz v finalu, če jima dam šest tisoč evrov.

Vam je žal, da ponudbe niste sprejeli?
Ne, nikakor. To ne bi bilo pošteno.

Je bila sestava porote pravična?
Prej sem verjel, da je poštena, sedaj pa vidim, da ni bila. Moja izbira je bila Žana, ki so jo zamenjali.

Denis je rekel, da je bil Klemen vaša izbira.
To ne drži. Klemen je bila skupna izbira.

Porotniki so povedali, da si superfinala ne zaslužiti, ker ste delali le tisto, kar vam je bilo naloženo. Kako to komentirate?
Ves čas sem delal, tudi marsikaj, kar mi ni bilo rečeno. Moja napaka je bila, da se s tem nisem hvalil.  Denis, na primer, se je pohvalil z vsako stvarjo. Preveč sem bil tiho. Če pogledamo kmetijo, ograjo, skedenj, kozolec … To sem jaz delal.

Če bi dobili še eno priložnost, bi se v šovu vedli drugače?
Ne. Ostal bi poštenjak, bi se pa bolj pametno odzival. Vsako stvar bi komentiral in se hvalil.

Kako gledate na finale? Je bil boj pravičen?
Zmaga je bila Denisu postrežena na pladnju. Boj bi bil bolj pošten, če bi se jaz boril z Denisom. Občutek, da sem izgubil brez dvoboja, je res malo nenavaden.

Si je Denis zaslužil zmago?
Zaslužil bi si jo, če bi se z mano spopadel.

Kako umazana je bila igra v tem šovi?
Zelo, če upoštevamo tudi psihične napade na dekleta in name, ko sem bil glava družine. Nato še to podkupovanje … Rekel bi, da je bila kar umazana.

Kdo je bil največji igralec v šovu?
Leon. Vedno je dobro premislil, kaj bo rekel in naredil. Vse je izpeljal zelo politično korektno. Nikoli ni bil za nič kriv. To sem opazil, ko sem bil glava družine. Takrat se je pokazal v pravi luči.

Je bil Denis njegova marioneta?
Pri tem sta se izmenjavala. Res pa je, da je Denis veliko stvari naredil namesto Leona. Leon mu je povedal informacijo, Denis pa je stegnil jezik.

V zadnjem tednu ste Darinki obrnili hrbet in se postavili na Denisovo in Leonovo stran. Še vedno stojite za to odločitvijo?
Naloge so bile tako sestavljene, da smo fantje delali posebej. Ni mi žal, saj sem se s to izkušnjo prepričal, da je bila moja odločitev, da sem se prej priključil deteljici, pravilna. Pri fantih ne bi zdržal, ker sta se ves čas pritoževala. Morda bi se moral z Darinko več pogovarjati, da bi slišal še njeno plat zgodbe. Saj sem kmalu spregledal, a žal prepozno.

Ne moreva mimo deteljice. Kaj se je dogajalo med vami in dekleti?
Do njih sem čutil iskreno prijateljstvo. Že pred vstopom v šov sem sklenil, da se na kmetiji ne bom zapletal v romantične odnose. Tega sem se poskušal držati.

S katerim "listkom“ triperesne deteljice bi si lahko predstavljali ljubezensko zvezo?
Z Laro.

Ona pravi, da ste svojo srečo najprej poskusili pri Kristini in Žani, in da je bila ona vaša tretja izbira, kar vam je zamerila.
Vse se dogajalo iz nekega prijateljskega vzdušja. Vedel sem, da imata Žana in Kristina fanta. Morda je to narobe razumela.

Kaj je bilo za vas na kmetiji najtežje?
Da ni bilo hrane. Še zlasti od začetka, ker tega pomanjkanja nismo bili vajeni. Jedli smo le trikrat na dan, zato nismo imeli veliko moči. Od začetka se tako morda res nisem pretirano gnal in sem res delal le tisto, kar je bilo treba. Varčeval sem z energijo.

Koliko kilogramov ste izgubili?
Osem kilogramov.

Kako je družina komentirala vaš nastop v šovu?
Nad mojo odločitvijo, da se prijavim, sprva niso bili navdušeni. Ko pa so videli, da jim ne delal sramote, so bili zadovoljni.

Sedaj ste del naše estrade. Je bilo že kaj ženitnih ponudb?
Še vedno sem samski. Moram povedati, da ni nekega navala … Dekleta, ki se oglasijo, pa so zelo vljudna in nevsiljiva. Več si upajo geji.

A z njihove strani je več odzivov?
Ja, oni raje pohvalijo.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:49 18.december 2014.

    "Jedli smo le trikrat na dan"Jz delam pa ne jem trikrakt na dan. On pa prav da je to "le". hm hm??

  • c1305166 12:59 17.december 2014.

    Imaš prav. Takšnega bleferja in manipulatorja, kot je Denis, si nihče ne zasluži.

  • fazko 11:10 17.december 2014.

    matej če si vedel in dokazano je po posnetkih zakaj nisi vztrajal da ni pošteno ker ti si si bolj zasližil nagrado kot darinka poleg vsega te je v zadnjem trenutku tudi deteljica izdala z njo bi dosegel da bi ...prikaži več bil ti v finalu.Marsikdo ki je navijal za denisa je malo drugače pogledal na njega ko se je videlo da je porota razmišljala kako bo denar delil denis.Po toči zvoniti je pa prepozno.