Magazin
69 ogledov

Jezikovni tečaji v tujini

Učenje italijanščine v Firencah združite z ogledi Toskane, poskušanjem lokalnih Žurnal24 main
Združite zelo prijetno z zelo koristnim. Počitnice lahko preživite tudi drugače – na jezikovnem tečaju v tujini spregovorite z domačini in se domov vrnite polni znanja.

Angleščina v Londonu. Britanska prestolnica vsako leto privabi na tisoče željnih znanja angleščine in jezikovno izpopolnjevanje lahko v Londonu odlično združite z zabavo, nakupovanjem ter ogledi številnih kulturnih in zgodovinskih znamenitosti. Kompas v svetovljanskem Londonu ponuja več jezikovnih šol in različne možnosti nastanitve. Dvotedenski tečaj angleščine (20 učnih ur na teden) v jezikovni šoli St. Giles London Central stane 660 evrov, nastanitev v dvoposteljni sobi pa še dodatnih 320 evrov na teden. Prevoz v ceno aranžmaja ni vključen, a v London lahko poceni poletite tudi iz Ljubljane.

Španščina v Salamanci. Jezikovnih šol, ki tujcem v Španiji ponujajo učenje španščine (oziroma kastiljščine, kot bi reklo veliko Špancev), je zares veliko, zato si jezikovne počitnice lahko brez težav organizirate sami. Med najbolj pohvaljenimi jezikovnimi šolami v univerzitetni Salamanci, "mestu španščine", je Colegio Delibes. Za tri tedne tečaja boste odšteli 430 evrov, za dva tedna 310, nastanitev v apartmaju v dvoposteljni sobi vas bo za tri tedne stala 200 evrov in za dva tedna 150 evrov. Bivate lahko tudi pri družini ali v študentskem domu. V Madrid poceni poletite iz Benetk, nato pa vas vlak ali avtobus v približno dveh urah pripeljeta v Salamanco.

Italijanščina v Firencah. Italijanščina, ki je "doma" ravno v Toskani, in dolce vita naj vas osvojita v renesančnih Firencah. Priznana jezikovna šola Linguaviva ne obljublja le "treninga" italijanščine, ampak še celo vrsto drugih dejavnosti. Številni izleti po slikoviti Toskani, tečaj italijanske kuhinje ter spoznavanje umetnosti Italije in fotografije je del ponudbe Linguavive. In cene? Tritedenski jezikovni tečaj v Firencah stane 540 evrov in bivanje pri družini z zajtrkom med 460 in 480 evri. V Firence se morate pripeljati sami. Cene vlakov po Italiji preverite na www.trenitalia.com.

Ruščina v Sankt Peterburgu. Poletje na severu je nekaj čisto drugega kot poletje v Sredozemlju. Če pohitite na tečaj ruščine že konec junija ali v prvi polovici julija, boste spoznali bele noči in poletno veselje ter kulturno navdušenje Rusov. Arhitekturno neverjetni Sankt Peterburg je manjši in manj kaotičen kot Moskva ter zato najbolj priljubljeno mesto za učenje ruščine v Rusiji. Dvotedenski standardni tečaj ruskega jezika v jezikovni šoli Liden & Denz vas bo z Intelekto stal malo več kot tisoč evrov – v ceno je med drugim vključena tudi nastanitev, za prevoz pa morate poskrbeti sami – preverite polete iz Benetk in z avstrijskih letališč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.