Magazin
11 ogledov

Kje so najsrečnejši?

Danska Shutterstock
Kako srečne so evropske dežele? Kljub dolžniški krizi in nestabilnim finančnim trgom sta dve tretjini Evropejcev zadovoljni z življenjem, je pokazala raziskava, ki jo je naredila Hamburška fundacija za vprašanja prihodnosti.

Po raziskavi sodeč so se za najsrečnejše izkazali Danci (96 odstotkov), sledijo pa Grki (80 odstotkov) in Italijani (79 odstotkov). Bolj pri dnu so z 61 odstotki pristali Nemci, manj srečni od njih pa so le Poljaki (50 odstotkov) in Rusi (37 odstotkov). Evropsko "povprečje sreče" je 68 odstotkov.

Kljub vsemu optimizem

Za vse države, ki so bile vključene v raziskavo, velja, da so ženske srečnejše od moških. Srečnejši so tisti, ki živijo na deželi, pari so srečnejši od samskih, in tisti, ki zaslužijo več, so zadovoljnejši od tistih, ki zaslužijo manj. Ena od ugotovitev je še, da so kljub negotovim časom mladi Evropejci najsrečnejši in da na prihodnost gledajo z optimizmom, je povedal Ulrich Reinhard, vodja raziskave, v kateri je sodelovalo več kot 15 tisoč ljudi. V raziskavo je bilo vključenih 13 evropskih držav, Slovenije pa med njimi ni bilo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:14 09.november 2011.

    Kaj ko bi Grke še enkrat vprašali. Ja saj so bli lahko veseli in srečni za naš denar !