Magazin
26 ogledov

Ko dvojina postane družina

Ob prihodu otroka se je treba navaditi na nov dnevni ritem. Žurnal24 main
S prihodom otroka naenkrat niso več pomembne le želje partnerjev, ampak potrebe na začetku povsem nebogljenega bitja.

Prepiri in nesoglasja so povsem običajni, dokler se partnerja ne navadita na nov ritem življenja. Kadar pa se spremembam ne zmoreta prilagoditi, lahko že zgodaj po rojstvu otroka nastopijo ločitve in razveze.

 

Čas za dva

Čeprav vam je trenutno prva skrb otrok, zaradi tega ne zanemarjajte intimnih trenutkov. Izkazujta si nežnosti čez dan, bodita drug drugemu v pomoč, ko je otrok star nekaj mesecev, pa si vsekakor privoščita kakšno urico ali dve le zase in ga brez slabe vesti pustita pri babici. Ne zanemarjajta intimnosti, včasih bodita otročja kot na začetku svoje veze. K. Š.

Partner naj bo v oporo
"Otrok vsak trenutek zahteva nekaj novega. Na koliko časa dojiti, koliko mililitrov zadošča za sitost, je otrok zaspan ali lačen, kadar joka? Mama naj ne posluša nasvetov knjig, prijateljev ali svojih staršev, temveč naj zaupa sama sebi. Partner naj ji bo pri tem v oporo in jo razbremeni, ko opazi njeno utrujenost,"
svetuje Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije z Družinskega inštituta Bližina. Pomembno se je zavedati, da je vaša zveza enako pomembna kot otrok.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.