Magazin
316 ogledov

Ko masturbacija ni dovolj

Žurnal24 main
Prijatelji, znanci, svojci in moja psihiatrinja mi pravijo, da sem mlada, uspešna, atraktivna, komunikativna, skratka v redu. Sama se včasih tako dojamem, včasih pa ne.

Imam pač dneve, ko sem samozavestna, in dneve, ko nisem. Mislim, da nisem edina. Predvsem pa sebe dojemam kot v redu osebo, če imam kakšnega moškega "na sporedu". Preprosto mi zelo veliko pomeni, če mi moški reče, da sem lepa, da mu nekaj pomenim, da me ima za žensko in ne za objekt za seks. Kaj pa narediti, ko tega ni? Kako hudiča živijo samske ženske? Kaj počnejo, da imajo elan v življenju? Zdi se mi, da tudi če je ženska emancipirana, potrebuje moškega ob strani, ker moški naredi žensko žensko in obratno. Meni masturbiranje ne da dovolj, pa čeprav si ga popestrim s kakšnim novim pripomočkom, porničem ... Dovolj mi tudi ni več (sama sem to včasih prakticirala, ker mi je ugajalo, sedaj pa ne več) seks za eno noč, pa čeprav je super, je eksplozija strasti z nekom, ki ga ne poznaš, evforija ...

Sedaj si močno želim nekoga, ki bi ob meni zaspal po spolnem odnosu (skratka, partnerja, ne pa resno zvezo za na magistrat), ne pa, da kar gre, ker je namreč zdaj dobil svoje. Vem, da v življenju ni pravil, kdaj bomo koga spoznali, kje se bomo zaposlili ... To se enkrat preprosto bo zgodilo, ampak, kaj pa naj počnemo medtem?? Vem, da če hočem koga spoznati, moram iti med ljudi, prekleto dejstvo pa je, da takrat, ko človek nekaj hoče, tega verjetno ne dobi takoj. S kom pa naj poleg psa, svojcev, prijateljev, pajkov na steni v sobi in mene same delim trenutke in življenje? Rada bi dodala še to, da mi intuicija pravi, da zdaj ni pravi čas za partnerstvo v tem obdobju, pa tudi psihiatrinja pravi, naj zdaj poskrbim zase. Pravijo, da je ta svoboda lepa, ampak meni nakupovanje, čas za kolegice, zabave, potovanja, hobiji ... preprosto NE dajo dovolj.

 

Potrebujete nasvet?

Vprašanja za dr. Ireno Rahne Otorepec pošljite na: svetovanje@zurnal24.si

Odgovor

V pismu je zaznati kar nekaj negativnih občutkov – prikrajšanosti, jeze, razočaranja, obžalovanja … Počutite se osamljeni, nekako neizživeta so vaša hrepenenja. Očitno ste prišli v obdobje, ko si želite trdnejše zveze z moškim, ne pa zgolj naključnih srečanj. Rada bi svoje občutke delila z drugim. Pomembno se mi zdi, da se poskušajte imeti radi, se sprejemati in sebe videti tudi kot uspešno, atraktivno, spolno privlačno žensko. In ko boste samozavest in zadovoljstvo izžarevali navzven, bodo to čutili tudi drugi. Predvsem pa od moških ne pričakujte preveč in tega, da šele ob njih lahko postanete celostna oseba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.