Magazin
48 ogledov

Kulinarični dogodki za sladokusce

pršut Shutterstock
Oktobra in novembra Istra ljubiteljem dobre hrane in žlahtne kapljice ponuja res širok izbor domačih pridelkov in sezonskih kulinaričnih specialitet. Ujamete lahko še zadnje fige in na martinovo 11. novembra pokusite prvo mlado vino.

To je eden izmed glavnih razlogov, zakaj je jeseni ta del Slovenije (in Hrvaške) tako privlačen za obisk. Krompirjeve počitnice so več kot odlična priložnost za preizkušanje vin in spoznavanje tartufov, kakijev, kostanjev ter kulinaričnih specialitet, ki iz njih izvirajo. Če se ne boste odločili za obisk ene izmed neštetih kulinaričnih prireditev, se lahko odločite tudi za intimnejše spoznavanje specialitet. Oktobra in novembra namreč obalne in istrske turistične kmetije ter restavracije organizirajo zanimive in poučne vodene kulinarične tematske večere. V četrtek, 25. oktobra, izolska restavracija Moby Dick tako prireja Druženje s tartufi, restavracija Kamin Belvedere pa 8. novembra vabi na dan jesenskih istrskih dobrot.

Kulinarični večeri

Začenjajo se že ta četrtek v restavraciji Bordon, se vedno začnejo ob 20. uri, sestavljeni pa so iz menija s štirimi hodi, degustacijo šestih vzorcev vina, dveh vzorcev oljčnih olj in drugih dobrot. Cena za večerjo je 30 evrov na osebo, seveda pa je treba svoj stol prej rezervirati. Več informacij o prireditvi in rezervacijah lahko najdete na spletni strani Gastronomski zakladi Istre na naslovu Zakladi-istre.si.

Mesec kraške kuhinje

Od 5. oktobra pa vse tja do 11. novembra bodo kraške kmetije in gostilne ponudile najboljše, kar imajo. Okusili boste lahko tradicionalne jedi z okusi kraških zelišč, jesenske dobrote in žlahtna kraška vina. Več informacij o prireditvi lahko najdete na spletni strani Vinskacestakras.si.

Festival belega tartufa in Praznik kakijev

Tik pred začetkom počitnic, v nedeljo, 21. oktobra, se bo v Gradinu zaključil Festival belega tartufa, po počitnicah pa boste lahko med 9. in 11. novembrom v Strunjanu pozdravili Praznik kakijev. Obe prireditvi sta odlična priložnost za to, da z dodatnim gurmanskim koncem tedna podaljšate krompirjeve počitnice še za nekaj okusnih dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.