Magazin > Lepota & telo
3615 ogledov

3 faktorji, ki vplivajo na neredno menstruacijo

Boleča menstruacija Pro
Vsaka ženska ima drugačen ciklus, a faktorji, ki ga lahko še bolj 'uničijo' so pri vseh enaki.

Stres

Na zamudo menstruacije lahko vplivajo stresni trenutki in travmatične izkušnje poleg smrti družinskega člana ali prijatelja, prekinitev dolge ljubezenske zveze, selitev ali izguba službe. Stres namreč vpliva na del možganov, ki se imenuje hipotalamus. Ta regulira hormone v telesu, tudi menstruacijo. Ta v času stresa ne deluje povsem normalno, zato se lahko zgodi, da vaša menstruacija zamuja, je bolj šibka ali bolj močna.

menstruacija Magazin Zato je menstruacija boleča

Potovanje

Neprespanost, stres, živci – vse to so znaki jet-laga, ko smo neprespani zaradi potovanj v daljne dežele in zaradi zamenjave časovnega pasu. Menstrualni cikel lahko postane krajši ali daljši. A ne skrbite, ta se bo uredila v dveh ali treh mesecih.

Premalo spanja

Če želimo, da naše telo deluje, kar se da normalno, potrebuje nekje med 7 in 9 ur spanja dnevno. Zaradi neprespanosti smo bolj živčni, utrujeni in razdražljivi. Poskusite svojemu telesu nuditi, kar od vas pričakuje in kar potrebuje, da bi bile čim bolj zdrave in da ne bi imele težav z menstruacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice