Magazin > Lepota & telo
2157 ogledov

3 nevarnosti mokrih kopalk

ženska lepotica morje plaža Shutterstock
Dame, na plaži se je pametno preoblačiti …

Vsaka ženska na zunanje dejavnike reagira drugače. Kot je za hrvaški portal Zadovoljna.hr povedala ginekologinja Martina Jerbić-Cecelja je to odvisno od njenega imunskega sistema. V pogojih, kjer je povečana vlažnost kože in sluznice, lahko pride do infekcije intimnih delov.

Vnetje mehurja

Nagle spremembe temperature so lahko razlog za vnetje mehurja – tudi sprememba temperature poleti zunaj, kjer je več kot 30 stopinj celzija in v zaprtem prostoru, kjer je klima zelo hladna. Enaka zgodba se ponovi pri kopalkah. Mokre kopalke, vroče sonce, vetrič, ki vas še dodatno prepiha …

Glivična infekcija

Takšne infekcije ženske večkrat dobijo v primeru, ko se kopajo v bazenu in ne, ko se kopajo v morju. Najbolj ogrožene so osebe, ki jedo veliko sladkarij, pijejo alkohol in imajo na splošno slab imunski sistem.

Vnetje jajčnikov

Ne samo, da si je priporočljivo preoblačiti kopalke, ko ste na plaži. Pazite, da vam ne zebe v noge. Bizarno, a zelo pomembno. Saj veste, kaj pravijo babice – pomembno, da smo toplo obuti in da so ledvice dobro pokrite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.