Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

4 vaje za zdrave oči

Trud se izplača. Žurnal24 main
Zaradi sedenja pred računalnikom, televizijo, branja v prostem času in še mnogih drugih dobrot sodobnega življenja vedno bolj trpijo tudi naše oči.

Za zdrave oči lahko veliko naredimo sami, potrebujemo predvsem vztrajnost, vendar se trud izplača. Čim bolj so oči prekrvavljene, tem bolje so tudi preskrbljene z vemi potrebnimi vitalnimi snovmi. Z očesnimi vajami se zmanjšajo podočnjaki, znaki zadrževanja vode in slabega splošnega delovanja metabolizma.

Drseča roka
Z eno roko pokrijemo oko, ki naj ostane odprto, drugo dlan pa primikamo pred obrazom iz razdalje 30 centimetrov naprej in nazaj. Odprto oko mora ves čas opazovati dlan, ki se počasi približuje in oddaljuje. Vajo naredimo 20 do 30 krat z vsakim očesom.

Vaja s premikanjem prsta
Kazalec držimo pred očmi, na razdalji 20 centimetrov. Nato pričnemo gibati z glavo levo in desno in sčasoma bomo  dobili vtis, da se giblje prst v nasprotni smeri od gibanja glave. Vajo naredimo 20 do 30-krat z vsakim očesom.

Izostrovanje pogleda
Za to vajo potrebujemo dva svinčnika. Prvega držimo na oddaljenosti celotne dolžine roke, drugega pa 15 centimetrov pred očmi. Izostrimo pogled na prvi svinčnik in nato na drugega.
 
Polaganje dlani

Cilj te vaje je sprostitev. Udobno se namestimo, usedimo se in komolce položimo na mizo. Dlani segrejemo tako, da ju podrgnemo eno ob drugo, nato položimo roki na veke. V takem položaju ostanimo nekaj minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.