Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

60 odstotkov žensk nezadovoljnih

ženska Shutterstock
Za kaj povprečna ženska vsak dan porabi 55 minut? Za gledanje v ogledalo, je pokazala raziskava. Začudeni?

Ženske naj bi na leto za gledanje v ogledalo med vsakodnevnim urejanjem porabile kar 355 ur, kar pomeni dva tedna posvečanja ličenju, urejanju pričeske in preverjanju, kako jim stojijo izbrana oblačila. Se tudi vi na dan v ogledalo gledate 55 minut?

Raziskava, v kateri je sodelovalo 2.000 odraslih in 200 najstnikov, starejših od 16 let, in ki je potekala pod okriljem priljubljene oddaje Today, je pokazala, da imajo najstnice, čeprav veliko časa preživijo pred ogledalom, zelo slabo samopodobo. 60 odstotkov žensk in 78 odstotkov najstnic je namreč priznalo, da s svojim videzom niso zadovoljne, zaradi svojega videza pa je nesrečnih tudi 36 odstotkov moških, ki so prav tako sodelovali v raziskavi.

Demografski podatki razkrivajo, da so s svojim videzom najmanj zadovoljne ženske z otroki, tako ženskam kot moškim pa največ skrbi povzročajo maščobne blazinice okrog trebuha, tanki lasje in težave s kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.