Magazin > Lepota & telo
8308 ogledov

Astrologija: Najbolj učinkovita dieta za posamezno znamenje

Hujšanje profimedia
Kaj jesti in kaj ne?

Vodnar
Brigitte.de piše, da je veliko vodnarjev alergičnih na žitarice, zato bi bilo zanje najbolje, da se držijo beljakovinske diete, ki vključuje veliko mesa, rib in tudi zelenjave. Roke stran od sladkarij, krompirja, kruha, makaronov in sladkih pijač.

Ribi
Najlažje menda shujšajo, če se držijo zelenjave, sadja, krompirja in tudi kozjih ter ovčjih mlečnih izdelkov.

Oven
Zanje je najbolje, da uživajo veliko rib in mesa. Da bi se izognili zakisanosti, je dobro, da jedo zeleno in kuhano zelenjavo.

Bik
Če bi se biki prehranjevali kot prebivalci Sredozemlja, ne bi imeli težav s težo. V svoj jedilnik naj kljub temu kdaj pa kdaj vključijo tudi krompir in skuto.

Dvojčka
Ribe, solata, sadje in riž. Redno uživajte ta živila in poslovite se od kilogramov.

Rak
Dieta South beach. Pri tej dieti gre za to, da zmanjšamo vnos ogljikovih hidratov, polnomastnih mlečnih izdelkov in sladkorja ter uživamo predvsem ribe in belo meso. Brez omak, le s kapljico limone. Jeste lahko tudi solato.

Lev
Levi bodo najlažje shujšali, če bodo jedli beljakovine. Da bi pospešili presnovo, pa si je treba kdaj pa kdaj privoščiti tudi malo sadja, na primer liči ali granatno jabolko.

Devica
Stran od maščob – masla, smetane, klobas … Raje uživajte pusto meso, zelenjavo, sadje in juhe.

Tehtnica
Njim najbolj ustreza sredozemska in ajurvedska kulinarika, ki temelji predvsem na sadju in zelenjavi.

Škorpijon
Ker se zelo težko nečemu odpovedujejo, jim svetujejo, da se držijo vsaj določenega vrstnega reda malic: zjutraj sladko, popoldne solato, zvečer riba ali mesto s kuhano zelenjavo.

Strelec
Ljubijo japonsko kuhinjo, kar je zelo dobro, saj lahko s sojo in tofujem zelo hitro shujšajo.

Kozorog
Držati bi se morali ločevalne diete – živila naj se porazdelijo v tri skupine (ogljikovi hidrati, beljakovine in nevtralna živila). Živil, ki spadajo v prvo in drugo skupino, ne smejo uživati skupaj, ampak jih lahko kombinirajo le z nevtralnimi živili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.