Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Barva leta je marsala

Gwen Stefani
1/13
Profimedias
Marsalo so že pred časom odkrile številne zvezdnice.

Organizacija za barvno svetovanje Pantone je izbralo barvo leta. Zmagala je marsala (temno vinsko rdeča), po kateri je ime dobilo slavno vino.

"Ta krepak, a obenem modni odtenek je univerzalno privlačen in se z lahkoto vključi v modno in lepotno industrijo, primeren pa je tudi za uporabo v industrijskem oblikovanju in pri oblikovanju  pohištva,“ so svoj izbor razložili pri Pantonu, kjer poudarjajo, da gre za zares vsestransko barvo, ki so jo že odkrile zvezdnice.

Zakaj marsala?

- Všeč je tako ženskam kot tudi moškim. Gre za idealno barvo za oblačila in dodatke, ki spodbuja kreativnost in željo po eksperimentiranju.

- Laska različnim barvam polti, zato je idealna za ličila, še zlasti za lake za nohte, rdečila za lica in ličila za ustnice.

- Gre za dramatično barvo, ki je hkrati pomirjujoča, zato jo radi uporabljajo tudi pri oblikovanju pohištva  in okraskov.

- Glamurozen in prefinjen odtenek.

Pantonovi strokovnjaki so v izbor barve leta vložili veliko dela. Da bi odkrili, katera barva je "trenutno najbolj vroča“ oziroma katera barva najbolj odraža trenutno razpoloženje družbe, so prepotovali cel svet. Raziskali so, kaj ljudje nosijo in kaj razstavljajo v izložbah, upoštevali pa so tudi prihajajoče filme, razstave, športne in modne dogodke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.