Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Britanke imajo najraje 8-centimetrske

Victoria Beckham FameFlynet
Nova raziskava razkriva, da britanske ženske nosijo najvišje petke v Evropi, sledijo jim Španke in Danke.

Podjetje Compeed je v raziskavi ugotovilo, da najvišje petke v Evropi nosijo Britanke, ki v povprečju prisegajo na čevlje z 8,4-centimetrskimi petami. Na drugem mestu so pristale Španke (8,1 centimetra), na tretjem pa Danke (7,6 centimetrov). Prvi trojici sledita še Nemčija (6,9 centimetra) in Francija (6,1 centimetra).

Zanimivo je, da modni oblikovalci sicer izdelujejo precej višje petke, zvezdnice pa prisegajo na vsaj 12-centimetrske. Takšne recimo izdelujeta Christian Louboutin in Manolo Blahnik, ki obuvata zvezdnice, kot so Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker in Victoria Beckham, ki jo pogosto videvamo tudi v vrtoglavih 22-centimetrskih petkah. "Ženske, ki nosijo visoke petke, so veliko samozavestnejše, veljajo za sposobnejše, odločnejše, uspešnejše in samostojnejše," je za britanski časnik Daily Express rezultate raziskave komentirala psihologinja Emma Kenny. Se strinjate?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.