Magazin > Lepota & telo
515 ogledov

Čudežni napitek proti glavobolu

glavobol Profimedias
Dehidracija, sprememba vremena, stres … Razlogov za glavobol je veliko, tako kot tudi različnih zdravil. Ko vam bo naslednjič razbijalo v glavi, poskusite s tem napitkom.

Zmešajte pol litra vode, sok ene limone in dve čajni žlički himalajske soli ter mešanico počasi spijte. Sol in limona odpravljata napetosti in pospešujeta prekrvavitev. Himalajska sol poleg tega vpliva na izločanje hormona serotonina, kar zmanjšuje bolečine. Mešanica naj bi preprečevala tudi mišične krče, iz telesa odvajala odvečno kislino in blagodejno vplivala na celice. Limonin sok bo telesu dobavil vitamin C in antioksidante, ki se borijo s prostimi radikali. 

Obstaja pa še več naravnih zdravil proti glavobolu. Vanilja vsebuje eugenol, ki naj bi lajšal bolečine in deloval antiseptično. Tudi eterično olje mete in cimet, naj bi lajšala glavobole. Cimet pomešajte z žličko vode in mešanico nanesite na čelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.