Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Devet namigov proti glavobolu

Pravočasno jemanje zdravil bo migrenski napad ublažilo. Ne omahujte, kadar napad Žurnal24 main
Glavobol, ki ne da miru, poznamo vsi, saj gre za najpogostejši sindrom pri ljudeh. A namesto s tabletami se ga lahko rešite tudi na drugačne načine.

Spijte kozarec vode

Glavobol je velikokrat posledica dehidracije, zato je po navadi dovolj, da popijete nekaj kozarcev vode. Naj bo ta vedno prvi korak pri premagovanju glavobola.

Mrzla masaža

Konice prstov potopite v kozarec z ledeno vodo in jih položite na obrvi. Po želji lahko območje nežno masirate s krožnimi gibi.

Akupresura

Prav tako se lahko z glavobolom spopadete z akupresuro. Starodavna umetnost zdravljenja deluje s pritiskanjem s prsti na določene točke na telesu. Triminutni pritiski nad obrvmi ali ušesnimi mečicami lajšajo glavobol.

Rolete dol

Če vas svetloba bode v oči, zatemnite sobo, se uležite in poskušajte sprostiti.

Kava

Najhitrejša rešitev je lahko skodelica močne kave, ki razbremeni in sprosti.

Klinčki

Če jih imate pri roki, jih poskusite žvečiti. Učinkovina, ki deluje proti glavobolu, se namreč sprošča prav med žvečenjem.

Eterična olja

Mentolovo olje vmasirajte na čelo in pustite delovati. Napetost bo kmalu izginila.

Sproščajoča kopel

Topla kopel sprosti telo in duha, zato veselo v kopel!

Znebite se stresa

Glavobol je pogosto posledica stresa. Načinov sproščanja je veliko, poiščite svojega. Namig: že sprehod v naravi blaži znake stresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.