Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Dieta: Ste za eksotiko?

Pripravite sadni napitek iz vam najljubšega sadja. Žurnal24 main
Sobotno dopoldne izkoristite za potep po naravi, nadihajte se svežega zraka in se razgibajte s hitro hojo. Za okrepitev, si za popoldansko malico pripravite eksotični napitek.

Po zajtrku se toplo in udobno oblecite in odpravite na potep po bližnjem gozdu. Ste si s telovadbo že nabrali kaj kondicije? To preverite s hitro hojo ali z lahkotnim tekom. Po prihodu se okrepčajte s sadnimi napitki iz eksotičnega sadja. Zmešajte poljubne količine sadja (mango, kivi, papaja, melona, rdeča pomaranča, lahko tudi zmrznjeni gozdni sadeži, jagode, korenček…) z mlekom, dodajte malo limone in sladkorja z aromo vanilije. Če mislite, da je napitek potrebno še dodatno sladkati, uporabite rjav sladkor.

Zajtrk: Kruh s krešinim namazom (delo: 15 min)

Potrebujete:
žlico kreše
2 žlici puste skute
sol in poper
rezino polnovrednega kruha
majhen paradižnik
250 ml sadnega soka

1. Krešine listke operite in jih polovico primešajte skuti, posolite in popoprajte. Rezino kruha na debelo namažite z namazom.
2. Opran in očiščen paradižnik narežite na rezine in jih zložite na kruh z namazom, potresite s preostalo krešo in začinite.
3. Poleg spijte sadni sok, najbolje je, če si ga stisnete iz pomaranč.

Kosilo: Tunina z mangovo salso (delo: 25 min)

Za en obrok potrebujete:
2 majhna krompirja
majhno rdečo papriko
strok česna
100 g tunovega zrezka, svežega ali zmrznjenega
žlico limoninega soka
4 žlice čiste zelenjavne juhe
pol manga
majhen šopek peteršilja
žlico svežega sira
kari
sol in poper

1. V slani vodi skuhajte olupljen krompir.
2. Očiščeno papriko narežite na kocke, česen olupite in sesekljajte. Oprane zrezke tuna natrite z limoninim sokom.
3. V juhi podušite papriko in česen, dodajte ribji zrezek in v odkriti posodi dušite približno 10 minut. Mango olupite, sadno maso odrežite od koščice in narežite na majhne kockice in jih 3 min pred koncem dušenja dodajte k papriki in zrezku.
4. Oprane liske peteršilja sesekljajte. Ribji zrezek odstranite iz posode in zelenjavni mešanici dodajte sveži sir, peteršilj in pikantno začinite s karijem, soljo in poprom. Salso ponudite z zrezkom in krompirjem.

Večerja: Sadna solata

Za večerjo si pripravite sadno solato. Poljubno narežite izbrano sadje, ki vam je ostalo od priprave sadnih napitkov. Solato lahko posujete z mandeljni.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.