Magazin > Lepota & telo
1966 ogledov

Domače zdravilo proti alkoholizmu

med Shutterstock
Na zajeten seznam pozitivnih lastnosti, ki jih ima med, so znanstveniki dodali še eno. Med naj bi bil odlično zdravilo v boju proti alkoholizmu.

Zdravi skoraj vse

Med se največkrat omenja kot zdravilo za krepitev imunskega sistema. A to še ni vse – obnavlja namreč celice, blaži bolečine, spodbuja prebavo, deluje kot blago pomirjevalo, z njim pa lahko pozdravite tudi vneto grlo. Med lahko uporabljate tudi pri težavah s slabokrvnostjo, saj čisti kri, spodbuja njeno nastajanje ter uravnava vsebnost belih in rdečih krvničk. Zadnja v vrsti zdravilnih lastnosti pa naj bi bila tudi zdravljenje alkoholizma.

Za lepoto

Poleg zdravilnih učinkov pa ima tudi lepotne. Tudi Kleopatra je prisegala na lepotne učinke medu – za svojo lepoto naj bi bila hvaležna kopeli iz mleka in medu. Poleg kopeli je za lepotne namene med ena od sestavin v številnih luščilih in maskah za obraz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.