Magazin > Lepota & telo
126 ogledov

Enostaven trik za zmanjšanje apetita

ženska Shutterstock
Za težave z odvečnimi kilogrami morda ni kriva le hrana, ki jo jeste, ampak tudi način, kako jo jeste, pravijo raziskovalci.

Nova raziskava o prehrani nakazuje, da se lahko vsaj nekaj odvečnih kilogramov znebite s pravilnim načinom prehranjevanja, natančneje z daljšim žvečenjem hrane, poroča Daily Mail.

Jejte počasi

Počasnejša metoda prehranjevanja naj bi vplivala na manjši apetit tudi naslednji dan, zato bi ta morala postati ena od dejavnikov zdravega načina prehranjevanja, pravijo raziskovalci z Univerze v Birminghamu. Ti so ugotovili, da so tisti, ki so hrano jedli počasneje in vsak grižljaj žvečili okoli 30 sekund, pojedli pol manj, manjši apetit pa so imeli tudi naslednji dan.

Poleg tega, da z daljšim žvečenjem in premori med žvečenjem pojemo manj, naj bi tako zmanjšali tudi apetit za slane in sladke prigrizke, je še pokazala raziskava, v kateri je sodelovalo 43 študentov. Ti so bili razdeljeni v tri skupine. Prva je jedla normalno, druga je vsak grižljaj žvečila 10 sekund, tretja pa pol minute. Dve uri po obroku so vsem ponudili enako količino slanih in sladkih prigrizkov. Prva in druga skupina sta po njih posegli skoraj z enakim apetitom, medtem ko udeležencem tretje skupine prigrizki niso teknili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.