Magazin > Lepota & telo
88 ogledov

Izziv: kako premagati stres na delovnem mestu

Žurnal24 main
Običajen delovni dan. Telefoni nenehno zvonijo, v poštnem predalu kopica neodgovorjene elektronske pošte. S sodelavcem si med sestanki vzameva kratko pavzo in skočiva na kavo. Med pogovorom mi prizna, da se zadnje čase pri delu ne more prav zbrati. Nakopičilo se mu je preveč obveznosti, roki za njihovo izpolnitev pa so kratki. »V stresu sem,« prizna.

Zveni znano? Stresnih situacij je v sodobnem poslovnem okolju, ki ga zaznamuje nenehna bitka s časom, vse več. Zaradi preobremenjenosti postanemo napeti, razdražljivi in težko se zberemo. Posledica je, da smo pri delu manj učinkoviti in se počasneje odzivamo na zahteve okolja. Vse skupaj vodi v začaran krog, ki raven stresa še povečuje.

Ste tudi vi v stresu? Preverite tukaj

Stres je lahko tudi pozitiven
Stres pa ni vedno škodljiv, nasprotno. Zdrav odmerek stresa v naš vsakdan vnese pravo mero adrenalina, ki nam pomaga, da presežemo domnevne meje svojih zmogljivosti, ter nas spodbudi k hitremu mišljenju in delovanju. Težava pa nastane, ko je stresnih dejavnikov preveč in jih ne zmoremo več obvladovati. Takrat si je treba priznati, da je stres ušel izpod našega nadzora, in poiskati pomoč.

10 koristnih napotkov za premagovanje stresa na delovnem mestu
Če se stresu na delovnem mestu želite izogniti, vzemite pod drobnogled svoj delovni dan in ga poskusite čimbolj učinkovito organizirati:

  1. Naredite si seznam nalog, ki jih morate opraviti. Razvrstite jih po pomembnosti in naredite urnik, kdaj jih boste opravili.
  2. Za vsako nalogo načrtujte dovolj časa. Izognite se pripravljanju stvari v zadnjem hipu!
  3. Dogovorite se za sprejemljive roke za izpolnitev svojih obveznosti.
  4. Vzemite si čas za sprostitev in pogovor s sodelavci.

Več napotkov

Izberite naraven način za obvladovanje stresa
Pri soočanju s stresom pomaga že pogovor o tem, kaj se dogaja in kakšen učinek ima dogajanje na vas. Poiščite čas za druženje s prijatelji ali sprostitev z aktivnostmi, ki jih imate radi, najsibo to šport, branje ali sprehod v naravi.

Pomagate si lahko tudi z zdravili rastlinskega izvora, kot je Persen® , ki ga dobite v lekarni brez recepta. Persen® na naraven način učinkovito blaži napetost, nemir in razdražljivost, zato vam omogoča zbrano razmišljanje in uspešno obvladovanje izzivov na delovnem mestu in doma.



 
Ne čakajte, da stres nadvlada vaše življenje. Pravočasno ga vzemite v svoje roke ter ostanite mirni, zbrani in aktivni!

Več koristnih napotkov najdete na www.5minutzasprostitev.com , kjer se lahko prijavite na brezplačne e-novice z nasveti za uspešno premagovanje stresnih trenutkov v vsakodnevnem življenju.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.