Magazin > Lepota & telo
1429 ogledov

Kako na naraven način okrepiti imunski sistem

Prehlad Profimedia
Prihajajo hladni dnevi in z njimi različni prehladi in bolezni. Tako si lahko pomagate, da se obranite pred virusi.

Spanje

Poskusite spati kot 'normalna' oseba. Poskrbite, da boste vsak noč spali sedem do osem ur. Vaš imunski sistem lahko zelo slabi, če ne spite dovolj.

Več česna

Poskrbite, da boste jedli več česna, saj je, kot verjetno veste, naravni antibiotik, ki podpira naš imunski sistem. Uporabite ga v omakah, juhah, v solati … Možnosti je neskončno.

Pripravite si ta zvarek

Pripravite si napitek, ki je odličen za krepitev imunskega sistema. V toplo vodo zmešajte sok limone, med, mleti ingver in kurkumo. Dva decilitra na dan vas bosta obvarovala pred nezaželenimi virusi.

Juha

Naj bo piščančja ali goveja. Poskrbite, da pojeste čim več domače juhe, ki je polna zelenjave in mesa. Pozabite na umetne juhe iz vrečke.

Gibajte se

Redno se gibajte, vsaj vsak drugi dan, če ne uspete vsak dan. Ni nujno, da se vpišete v fitnes. Poskrbite, da vsaj hodite, tečete, se ukvarjate z jogo. Naj gibanje postane del vašega vsakdana.

Jogurt za zajtrk

Privoščite si običajen probiotični jogurt za zajtrk. Ta pomaga pri krepitvi imunskega sistema in zaviranju različnih infekcij. Novozelandska raziskava je pokazala, da imajo ljudje, ki vsak dan spijejo en jogurt, 40-odstotno manjšo možnost, da bi zboleli ali imeli težave z želodcem.

Naužijte se sonca

Tudi vitamin D je zelo pomemben, tako se vsakodnevno, če vam vreme to dopušča, soncu nastavljajte 15-20 minut. Pazite, da se primerno zaščitite tudi pozimi.

Sprostite se in se smejte

Poskrbite, da se boste, čeprav veliko delate in imate poln urnik, tudi sprostili in kdaj nasmejali od srca. Tudi dobra volja je ključna za naše zdravje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice