Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Kakšne barve bodo spomladi najbolj in?

moda
1/4
Imaxtree
Ob močnih in udarnih barvnih kombinacijah ter mešanici vzorcev nas bodo to poletje sprem ljale bolj minimalistične in umirjene kombinacije.

Pasteli se že nekaj sezon držijo v modnem ospredju, letos pa bodo stali v prvih vrstah. Trendi so še vedno naklonjeni odtenkom od kožnih pa vse do rožnatih tonov ter seveda pastelno modri, rumeni in zeleni,” napoveduje modna oblikovalka in stilistka Špela Klara Jambrek.

Pri kombinaciji ni pravil

Če smo nekoč pastele kombinirali previdneje, pri tem ni več pravil. “Kombinirate lahko več pastelov, v skladu z domišljijo in počutjem, bodisi s posameznimi oblačilnimi kosi bodisi v barvnih blokih, črtah in karu. Preverjene variante so tiste v skladu z barvnim krogom, se pravi komplementarne barve (to so tiste, ki si v barvnem krogu ležijo nasproti, recimo rdeča in zelena), harmonijo pa ustvarjajo tudi tiste, ki ležijo druga zraven druge, na primer rumena in listno zelena. Pri kombiniranju pastelov je podobno, le da so odtenki svetlejši,” svetuje modna strokovnjakinja ter dodaja, da se klasičnih zapovedi tokrat ni treba držati, zaželeni pa sta originalnost in izvirnost; seveda v skladu z modnim in estetskim občutkom.

S svetlim džinsom

K pastelom se odlično poda tudi džins. “Ne priporočam temnejših odtenkov, saj kombinacija lahko deluje dolgočasno. Pastele bi kombinirala s svetlimi odtenki džinsa, ki deluje prav tako pastelno. Idealna kombinacija zame bi bila seveda pastelni top s svetlimi klasičnimi kavbojkami 501 s povišanim pasom, zadrgo in ozkim zaključkom hlačnic,” priporoča Jambrekova.

Pastelni tudi modni dodatki

Oblačilom pastelnih barv najbolje pristajajo pastelni modni dodatki. V nasprotju z živobarvnimi oblačili, pri katerih so zaželeni kontrasti, se lahko pastelne barve kombinirajo samo med seboj, drugače se izgubi občutek nežnosti teh barv. Zraven pastelnih oblačil priporočam torbice ter pasove v barvah in odtenkih oblačil,” pa svetuje Roberta Zorc, lastnica trgovine z modnimi dodatki Lunca. Dodaja, da se pri oblačilih pastelnih barv lahko igramo z materiali in odtenki, vendar naj bo “celota enotna, brez večjih odstopanj”.

Izberite le en večji kos

Pri nakitu pa velja pravilo večjega kosa – torej ena večja oziroma bogata zapestnica ali verižica, “nikakor pa komplet verižice, uhanov in zapestnice. To pravilo velja tudi za torbo, saj ni zaželeno, da je enake barve kot čevlji, vendar naj bo v sorodni barvi oblačil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.