Magazin > Lepota & telo
524 ogledov

Keglove vaje malce drugače

kgoal keglove vaje pripomoček minnalife.com
Keglove vaje so nujno zlo za vsako žensko. Kmalu pa naj bi luč sveta ugledal izdelek, zaradi katerega bo izvajanje vaj učinkovitejše.

Posamezniki so za kGoal Smart Kegel Trainer na Kickstarterju prispevali že več kot 200.000 dolarjev. Gre za pripomoček, ki se vstavi v nožnico in tako pomaga pri izvajanju vaj. Naprava, ki se preko brezžične povezave poveže z vašim telefonom, beleži število ponovitev vaj, meri pritisk in trajanje stiskov. Na podlagi analize zbranih podatkov uporabnici aplikacija predlaga posebej zanjo prilagojen način vadbe. Za izdelek naj bi bilo treba odšteti 125 dolarjev, na trg pa naj bi ga lansirali decembra letos. 

S keglovimi vajami se krepijo mišice medeničnega dna, ki med drugim nudijo oporo maternici in mehurju. Redno in temeljito izvajanje tovrstnih vaj je pomembno iz najmanj treh razlogov. Izvajanje keglovih vaj lahko vodi do bolj intenzivnega seksa. Študije kažejo, da okrepljene mišice medeničnega dna vodijo do bolj intenzivnih orgazmov. 

Utrjene mišice medeničnega dna pomenijo tudi boljši nadzor nad delovanjem mehurja. Če medenično dno ni dovolj močno, lahko že najmanjši premiki, kot so kihanje in smejanje, povzročijo uhajanje urina. Okrepljene mišice medeničnega dna so pomembne tudi pri okrevanju po nosečnosti. Med nosečnostjo prihaja do pritiskov na mišice medeničnega dna, ki se nato med samim porodom še raztegnejo. Zdravniki zato priporočajo vsakodnevno izvajanje keglovih vaj. Študija, v kateri je sodelovalo 900 žensk, je pokazala, da so nosečnice, ki so 12 tednov izvajale keglove vaje, imele manj težav z uhajanjem urina. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.