Magazin > Lepota & telo
117 ogledov

Kje Urban Gorjanc kupuje oblačila?

Jaka Daneu
1/2
Anže Petkovšek
Košarkarji so povprečno visoki okoli dva metra, nekateri tudi več. Urban Gorjanc in Jaka Daneu sta z nami delila, kako se spopadata s svojo višino.

21-letni Urban Gorjanc, ki trenutno igra za Helios Domžale, meri v višino 213 centimetrov. Višina ga večinoma pri ničimer ne ovira, se je pa moral navaditi, da se mora ves čas sklanjati. Še posebej, ko gre skozi vrata. "To deluje pri meni že kar avtomatsko, če pa kdaj pozabim, se pa kar hitro spomnim. Drugače pa se kakšnih posebnih neljubih prigod ne spomnim. Težave so večinoma v avtobusih in letalih, kjer ni veliko prostora,“ pravi visokorasli športnik.

V stanovanju mu ni bilo treba ničesar prilagajati, je pa priznal, da bi si lahko dal delati večjo posteljo. "Tako pa mi večinoma s postelje noge visijo dol,“ še pravi.

Glede na to, da je res visok, nas je zanimalo, ali dobi oblačila v navadnih trgovinah ali jih mora vse dati delati po meri. Pravi, da oblačila načeloma dobi, ima pa težave pri čevljih. Številko čevljev ima kar 52,5, tako da v Sloveniji tako velikih ne dobi. "Jih pa dobim v tujini, preko interneta se da naročiti,“ je povedal. Pa so veliko dražji od navadnih? "So kar dragi, redkokdaj dam za superge manj kot sto evrov. Odvisno - če so za košarko, lahko trajajo samo pol sezone, če pa jih imam samo za hojo, potem jih imam lahko mogoče dve leti.“

Sicer pa Urbi, kot ga ljubkovalno kličejo, še pravi, da v reprezentanci velikokrat dobijo trenerke in podobna oblačila, tako da jim to kar dosti pomaga. "Drugače pa nas ni dosti tako velikih, da bi lahko imeli težave,“ zaključi.

"Edino kakšno letalo je lahko težava“

42-letni Jaka Daneu, ki je visok 'le' 193 centimetrov, enako pravi, da mu višina ne dela preglavic. "Jaz nimam težav, ostali fantje so precej višji. Edino, kar je bila včasih težava, je bilo letalo, če je bilo res malo prostora,“ pove in doda, da je ravno takšne višine, da še dobi vsa oblačila in čevlje v navadnih trgovinah. Imajo pa malce več težav drugi, pove upokojeni košarkar, ki si morajo dati delati oblačila in čevlje po meri. Se pa naši košarkarji v največji meri oblačijo v tujini, še pravi Daneu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.