Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Kraljica jeseni: usnjena jakna

Morate jo imeti. Žurnal24 main
Usnje v takšni ali drugačni obliki obvladuje vsakoletne modne smernice.

V tej sezoni pa bo pristalo v popolnoma novih dimenzijah, saj ga bo mogoče občudovati v vseh oblikah od hlač, oblekic, jaken in plaščev. Nesporna zmagovalka pa je usnjena jakna.

Na modnem piedestalu
Nosilka usnjenega trenda je v tej sezoni, po vseh modnih merilih, usnjena jakna. Prilagodljivost vsakemu videzu, funkcionalnost, praktičnost in privlačnost so jo naredile za najbolj zaželen kos oblačila, ki ga bomo s ponosom razkazovali pozno v jesen. Še pred časom rezervirana za ljubitelje motorjev in vsega motorističnega se v tej sezoni seli tudi v večerne kombinacije. Dolga svilena oblekica bo z usnjeno jakno prešla v nove sfere modnega popotovanja. Krzno, klic divjine, nepopisna mehkoba, ki nam jo nudi narava, bo letošnjo jesen in zimo sestavni del usnjenih jaken za vse tiste, ki si ga želijo privoščiti. S prosojnimi tkaninami in debelimi pleteninami pa na otip hladnemu usnju vdahnemo mehkobo, udobje in toplino. Ideje, črpane iz narave, so idealne za ustvarjanje jesenskega modnega videza.

Nežno kot svila
Novo senzibilnost, ki kombinira prvinskost narave in nežnost materialov, so modni kreatorji pridobili s pomočjo novih tehnik izdelave vsakega kosa. Z usnjem so rokovali, kot bi bilo svila, in nekatere kose oblikovali do te mere, da od daleč spominja na svilo. Posebno mehkobo so mu vlili tudi z zemeljskimi barvami, pri čemer je zaslediti kar nekaj rjave, kamel in rdeče. Za ljubiteljice klasike pa so ga pustili tudi v črnih in sivih odtenkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.