Magazin > Lepota & telo
93 ogledov

Ličijo se vedno mlajše deklice

deklica ličenje ličila Profimedias
Starostna meja ličenja pri deklicah se je znižala za tri leta.

Družbena omrežja v zadnjem času polnijo fotografije sebkov, na katerih se dekleta in ženske brez sramu kažejo brez ličil. Pohvalno zanje, bi lahko rekli, medtem ko se začnejo najstnice ličiti vedno mlajše. Nova raziskava je namreč pokazala, da začne nežnejši spol ličila uporabljati že pri enajstih letih.

Enajst let je tako povprečna starost, ko dekleta ugotovijo, da so lepše z ličili, večina žensk pa meni, da to vsekakor ni dobro. V prejšnjih desetletjih je bila meja pri štirinajstih letih, se pravi tri leta kasneje, zdaj pa je po navedbah strokovnjakov kar normalno, da se deklice ličijo pri enajstih. Za to pa je krivih več dejavnikov: od družbenih omrežij do resničnostnih in lepotnih šovov, lepotnih revij in podobnega.

Escentual.com je opravil raziskavo pri tisoč ženskah, ki imajo izkušnje s svojimi hčerkami, sestrami ali drugimi ženskimi člani družine, ki uporabljajo ličila. Skoraj dve tretjini vprašanih je razkrilo, da so zdaj deklice, ki se ličijo, tri leta mlajše, kot je bila njihova generacija.

Njihovo mnenje je, da bi morale s pudranjem deklice počakati do 14. leta, pri 13 in pol bi si lahko začele ličili oči, vazelin pa naj uporabljajo šele pri 12 letih in pol. Velika večina, 89 odstotkov, pa meni, da bi morale deklice z ličenjem počakati do 13. leta, razen če gre za posebne priložnosti, kar je največkrat dvakrat na leto. Več kot 60 odstotkov žensk meni, da bi deklice z zgodnjim ličenjem razvile nezdravo obsedenost z svojim videzom.

Kakšno pa je vaše mnenje? Glasujte v zgornji anketi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.