Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Maturantke, navdušite z detajli

Stanka Blatnik, 349 EUR
1/7
Sanka Blatnik
Letos so modni sproščeni kroji in nevtralne barve z udarnejšimi detajli ali opaznejšimi modnimi dodatki.

Trendi maturantskih oblek letos narekujejo sproščenost, ki se kaže predvsem v ohlapnejšem spodnjem delu obleke, ter mehko padajoče in nemečkljive materiale,” modne trende za najdaljšo noč letošnjih maturantk opisuje modna oblikovalka Stanka Blatnik.

Njenemu mnenju se pridružuje tudi oblikovalka Maja Štamol, ki pravi, da so v večini maturantaske obleke še vedno dolge, v ospredju so mehke linije in materiali, kot so šifon, muslin in saten – torej materiali, ki telo božajo in ga ne stiskajo.

Letošnji hit vezenine

Elegantni čipki, ki smo jo kot novost na oblekah maturantk opazili lani, se letos po besedah Blatnikove pridružujejo še nežne vezenine. Poigrate se lahko tudi z “naborki, nekonvencionalnimi materiali, živahnimi vzorci ali potiski”, še svetuje Blatnikova.

Barve ostajajo klasične

Po njenih besedah bodo maturantke letos najbolj v trendu, če bodo izbrale obleko v nevtralni belini ali nežnih pudrastih in bledorožnatih odtenkih. Štamolova k temu dodaja še klasično črno, ki bo po njenem mnenju tudi letos prevladovala.

Nekoliko več drznosti pa si lahko privoščite pri detajlih in modnih dodatkih, za katere Blatnikova pravi, da so lahko tudi nekoliko živahnejših barv – denimo zelene, modre, vijoličaste in rdeče ali celo v kovinskih odtenkih – in z različnimi strukturami leska.

S plesalcem poiščita harmonijo

“Lepo je, če sta plesalca usklajena v slogu in barvi, kar pa ne pomeni, da mora imeti plesalec kravato v barvi obleke,” usklajenost s plesalcem komentira Štamolova. Podobnega mnenja je tudi Blatnikova, ki pravi, da je izbira plesalčeve kravate v barvi ali celo materialu plesalkine obleke najenostavnejša, a hkrati tudi precej dolgočasna rešitev. “Zato naj bo usklajevanje in kombiniranje letos nekoliko izvirnejše, nevsakdanje, v iskanju harmonije bodite drznejši,” še zaključuje Stanka Blatnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.