Magazin > Lepota & telo
1883 ogledov

Najboljša in najslabša hrana za zdravje vaše nožnice

ženske spodnjice Profimedias
Tako bo vaša nožnica bolj zdrava.

Če želite, da bo vaša nožnica čim bolj zdrava, preberite, katera hrana ji odgovarja in katera ne.

Navaden jogurt

poleg tega, da je bogat s kalcijem in preteini, je jogurt tudi naravni probiotik, kar pomeni, da ima v sebi zdrave bakterije. Prav te bakterije pripomorejo k ohranjanju pravilnega nivoja pH v nožnici. S tem se zmanjša tveganje za pojav glivic candida. Med probiotično hrano spadata tudi kislo zelje in kefir.

Brusnični sok

Čeprav brusnični sok velja za izjemno zdravilnega, ko pride do preprečevanja ali lajšanja okužb sečil, se mnogi ne zavedajo, da so kupljeni sokovi polni sladkorja, ki pa pri težavah ne pomaga, temveč stanje samo še poslabša. Poskrbite, da kupite koncentrirani brusnični sok, ki mehurju pomaga, da postane odporen na E.coli bakterijo, ki je povezana z najbolj pogostimi infekcijami.

Voda

Dobra hidratacija pomaga pri povečanju energije in pri boljši cirkulaciji, kar zelo pomaga zdravju nožnice. Dr. Dweck ženskam, ki imajo težave s suho nožnico, svetuje, da na dan popijejo do osem kozarcev vode.

Ingverjev čaj

V študiji, objavljeni v časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine, so objavili, da je ingver enako učinkovit kot protibolečinska tableta, ki med menstruacijo lajšajo bolečine. Dve žlici ribanega ingverja dajte v dva deci vroče vode in ga pustite 15 minut, nato precedite in popijte.

Sladkarije

Košček črne čokolade lahko pomaga ublažiti PMS. Če pa pojeste večjo količino čokolade, pa ni tako dobro. „Ženske, podvržene glivičnim infekcijam, bi morale zmanjšati vnos sladkorja, saj ta poveča tveganje za vnetje,“ je pojasnila dr. Leena Nathan.

Alkohol

Kot sladkor, lahko tudi alkohol poveča razmoževanje glivic v nožnici, poleg tega pa lahko poslabša bolečine med menstruacijo, piše portal health.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice