Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Pomlad v duhu športnega glamurja

slovenija 22.01.14. diesel spring summer collection, foto: diesel
1/3
Diesel
V toplejše dneve bomo letos stopili v nadvse udobnih modnih oblačilih in obutvi.

"Pomladni trend številka ena bo brez dvoma športni glamur, ki izhaja iz letošnjih olimpijskih iger," napoveduje modna oblikovalka Saša Nemec in dodaja, da so za pomlad svojo veliko vrnitev napovedale tekaške hlače iz 70. let, ragbijske črte in tako imenovane varsity jakne v slogu ameriških šolskih klubov. Športno obarvani trend je svoj prihod sicer napovedal v zadnjih kolekcijah modnih hiš Dior, Marni in Kenzo. Prisego olimpijskemu slogu je sicer razglasil tudi H&M, ki svojo opredelitev športne elegance pripravlja v sodelovanju s švedskim olimpijskim moštvom; za podobno potezo so se odločili pri Niku.

Pasteli ostajajo!

Barvna lestvica letošnje pomladi ostaja ovita v pastelne barve. "Tradicionalno rumeno, rožnato in turkizno bomo lahko letos občudovali še v njihovih radiantnih izvedbah," pravi Nemčeva. Ob bok pastelnosti se prihajajočo pomlad postavlja množična uporaba čipke v kožni barvi, ki se v novih smernicah pomladi riše v kombinaciji s togimi volnenimi plašči.

Petke lahko pospravite

"Modni dodatek letošnje pomladi je športni copat," razkriva sogovornica, saj smo jih lahko videli na modnih brveh tako Diorja kot Marca Jacobsa in celo Chanela. "Če Karl Lagerfeld pravi, da so športni copati primerne za modno brv, kdo sem jaz, da mu oporekam?" dodaja oblikovalka.

Dodatki v slogu Orienta

Pomladni modni dodatki bodo v znamenju prenasičenosti in obilja bizantinskega cesarstva. Nakit bo razkošen, odet v zlato in okrašen z velikimi dragimi kamni. Novinka letošnje pomladi bo krona, ki bo lahko imela pridih orientalskega razkošja ali pa bo v bolj romantičnih in konservativnih različicah. Čevlji in torbice bodo letos z veliko kovinske barve in z obveznimi dodatki orientalske kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.